onsdag 2. april 2014

Oppsummering for mars måned


Jeg har vært sykemeldt to uker denne måneden, og følgelig har lesingen tatt helt av. Jeg som ville lese mindre (gjerne 10 bøker) har lest mye mer. Sånn kan det gå. Jeg har gått 153 km denne måneden, så det er jeg fornøyd med, men feilet på alle fronter når det gjelder å komme inn i den fryktede bikinien :)

Denne måneden har jeg tatt fatt i to av mine tre egenutfordringer, nynorsk og noveller. Lydbokforlaget ga meg et puff da de 7 mars lanserte sitt nye konsept noveller på lydfil, og tilbød meg å høre de tre første. Dette ga meg inspirasjon til å lese noveller også, og jeg fant fant frem til min gamle nabo Annette Mattsson sine to siste utgivelser, Holde fast og Å dele en flamme.

Åslaug fristet meg med nynorsk lektyre og på hennes oppfordring leste jeg Eit plutseleg mørke.
Det eneste forfattermøtet i mars fant sted mot slutten av måneden, da jeg var på bokbad med Dinah Jefferies, mens jeg i begynnelsen av måneden var på Leseglede på biblioteket, hvor et knippe damer diskuterte den første boken til Helga Flatland.

Den kjekkeste opplevelsen denne måneden er utvilsomt å få hilse på trivelige Beathe.
Vi satt sammen på bokbadet, og fikk oss en fin liten prat.

Denne måneden har jeg lest 6 bøker som kvalifiserer for 
nominasjon til Bokbloggerprisen 2014


Dette har jeg lest i mars - med terningkast:
 1. Ann Cleeves - Dødvann - 4
 2. Johan Theorin - Gravrøys - 6
 3. Jan-Philipp Sendker - Kunsten å høre hjerteslag - 4
 4. Yrsa Sigurdadottir - De uønskede - 4
 5. Liza Marklund - Fasadefall - 4
 6. Annette Mattsson - Holde fast - 4 Novellesamling
 7. Solfrid Sivertsen - Eit plutseleg mørke - 5 Nynorsk
 8. Marit Reiersgård - Jenta uten hjerte - 5 Bokbloggerprisen
 9. Erik Grønner - En mann, en bro og Felicia Wang - 3 Bokbloggerprisen
 10. Annette Mattsson - Å dele en flamme - 5 Novellesamling
 11. Rachel Simon - Historien om vakre jente - 6
 12. Julie Kibler - Kom hjem - 5
 13. Karin Fossum - Helvetesilden - 5 Bokbloggerprisen
 14. Belinda Bauer - Nysgjerrigper - 6
 15. Mina Bai - Skam - 4 Bokbloggerprisen
 16. Herbjørg Wassmo - Huset med den blinde glassveranda - 6
 17. Jørn Lier Horst - Libertygåten - 6 Bokbloggerprisen
 18. Charlie Lovett - Bokhandlerens beretning - 5
 19. Dinah Jefferies - Til vi ses igjen - 6
 20. Mark Haddon - Den merkelige hendelsen med hunden - 5
 21. Jakob Knudsen - Håpefulle hjerte - 4
 22. Historien om huset ved havet av Elisabeth Gifford - 4
 23. Sønnen av Jo Nesbø - 5 Bokbloggerprisen
 24. Gabriel Garcia Marquez - Alle mine triste horer - 5


Har vi lest noen av de samme bøkene? 

9 kommentarer:

 1. 24 bøker i mars? Du er offisielt min nye heltinne. Jeg forstår ingenting av målet ditt om å redusere dette. :)

  SvarSlett
 2. Jeg holder med vilje slike som deg (og Anita) utenfor og jeg bedriver selvskryt på samme antall bøker på 3mnd. Sykemeldt er jo en ting, timer i døgnet er noe helt annet. Imponerende også med all gåinga.
  Kun 3 bøker på lista di har jeg lest. Horene, Marklund og Haddon.

  SvarSlett
 3. Dette var utrolig! Så mange bøker på en måned! Så bra at du leser mer på nynorsk, Tine. Jeg syns jeg finner mange av de beste bøkene, og dikta, på nynorsk. Egentlig dumt at jeg skriver bokmål sjøl, men det ble det som ble skriftspråket etter realskolen. Håper du får en fin aprilmåned!

  SvarSlett
 4. Puh, sier jeg… så mange bøker. Husker du dem etter de er lest? Av de du har lest har jeg bare lest Wassmos Torabok med glassverandaen. Men noen av de du har der har jeg på vent: De uønskede, Skam og Historien om Huset ved havet, og et par har du som jeg ønsker å lese: Nysgjerrigper og Jenta uten hjerte. Ha en fin kveld.:)

  SvarSlett
 5. Du har lest mye, som vanlig. Jeg hadde som mål å lese 10 - 15 bøker, men klarte bare 7 til tross for at jeg har all verdens tid til å lese. Jeg får bare lese enda mer denne måneden. Ha en god kveld og god ny lesemåned:)

  SvarSlett
 6. Utrolig kjekt å komme kjempeseint hjem fra jobb og lese så mange koselige kommentarer. Takk jenter, dere er gull verdt! Anita er inne på grunnen til at jeg vil lese mindre, jeg vil huske mer av bøkene, og føler at det vil skje hvis jeg bruker lengre tid på hver bok. Også har jeg lyst å gjøre andre ting enn å lese, nå har det blitt veldig mye. Ser frem til en ny måned med mye vårvær, turer og selvfølgelig masse spennende titler.

  SvarSlett
 7. Herlighet, jeg blir så imponert over at det er mulig å komme gjennom så mange bøker på en måned - jeg hadde ikke hatt sjans, selv om jeg hadde helt fri. Så spennende med Lydbokforlaget da - det skal jeg jammen sjekke ut ;)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for fine ord and "right back at ya"!:-) 24 bøker er veldig bra men jeg ser den at man kanskje ikke klarer å nyte bøkene fullt ut når det blir såpass mange på en måned. Samtidig tenker jeg at du rekker over mange av de bøkene du ønsker å lese og det må jo være bra! Jeg er jo sånn som må sitte for meg selv og ha det helt stille når jeg lesr, men når jeg leste slutten på "Til vi ses igjen" så stod jeg faktisk å leste mens jeg rørte i grytene og det er første gang! Jeg har kun lest tre av "dine" bøker, men flere av dem har jeg liggende på vent. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett