tirsdag 1. april 2014

Boken på vent: Trondheim mysteriet av Bjørn Sortland

Det er tirsdag igjen og det neste jeg gleder meg til å lese er en barnebok. Vil du ha flere lesetips og se hva andre bokelskere rundt om gleder seg til å lese, så må du ta en titt i Beathes bokhylle i dag.

Ønsker deg en super tirsdag!

De eneste bøkene jeg har stående uleste i hyllen, er bøker forlag har sendt meg uten at jeg har bedt om dem. Verken titler eller forfattere er kjente for meg, så siden jeg ikke har noe annet på gang, leser jeg dem bare i stående rekkefølge. Føler ikke for å flagge "Boken på vent" for noen av disse, siden jeg ikke føler spesielt for dem.

Min kontakt i Ascheoug kunne fortelle meg at Bjørn Sortland har "løsrevet" seg fra dem, og startet Piggsvin Forlag. Jeg var litt i stuss om jeg kunne be et så lite og personlig forlag om leseeksemplar, men i dag stupte jeg ut i det, og fikk et positivt svar fra Bjørn. Dermed kan Sondre og jeg gjenta suksessen med samlesing som vi hadde da vi leste Libertygåten.

Når det gjelder Mysterieserien til Bjørn Sortland har vi lest alle sammen. De første leste jeg for ham, men nå leser han selv. Han er nok på vei ut av målgruppen for disse bøkene, men jeg får ham ikke til å lese så mye annet enn disse to seriene også Pingle-bøkene da, så vi kjører igang med Trondheim Mysteriet så snart vi har fått boken i postkassen.
Forlagets omtale:
Endelig ny bok om Kunstdetektivene på nye eventyr! Politiet vet at den berykta kunstbanditten Stig Svartvik vil dukke opp på en stor Pollock-utstilling i Trondheim. David er den siste som har sett ansiktet til Stig Svartvik, og politiet trenger bare bittelitt hjelp til å være sikre på at de tar rett mann. Men Stig Svartvik en lur rev. Og et nådeløst rovdyr.

Trondheim mysteriet som kom ut i vinter, er den 13 boken i serien, den første kom ut i 2000 så han har holdt på en stund. Ta gjerne en titt på bibliografien hans, den er laaaaaaaaaaaang.

10 kommentarer:

 1. Høres så koselig ut at dere samleser, jeg får ingen av mine med på det lenger, og det er noe jeg virkelig savner. Blir spennende å høre hva dere syntes om boken etter hvert. Ha en fin dag,Tine. I dag skal jeg være flink å prioritere lesing fremfor noe annet, ny måned og nye muligheter og alt det der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du får en super dag. Jeg er ikke hjemme fra jobb før i 19-tiden i dag, så det blir ikke mye lesing. Mysteriebøkene er gøye, også for voksne, så da går det an å lese dem som voksen også.

   Slett
 2. Bok med handling i Trondheim, det liker jeg!:) Kanskje jeg må prøve meg på hans bøker, slik at anbefalnings registeret mitt til barn blir litt større på biblioteket, det er jo litt haltende enda må jeg si:) Noterer noterer! Takk for tips! Kos dere med boken når den kommer! Høres forresten utrolig koselig ut å samlese sammen med barnet sitt da:)

  SvarSlett
 3. Så gøy at du også presenterer bra bøker for barn/ungdom. Takk for tipset

  SvarSlett
 4. Kunstdetektivene er helt gull! Minsin er vel året eldre enn din, og har sluttet å lese denne serien, men vi samleste tidligere bøker og koste oss begge veldig med det. Underholdende OG nyttig, både som reiselitteratur og lettfattelig kunstlitteratur. Elsker konseptet Bjørn Sortland har skapt!

  SvarSlett
 5. Disse bøkene er utrolig populære både på hovedbibliteket og på skolebiblioteket jeg er på en gang i uken. Jeg har ikke fått lest dem selv, men det høres litt morsomt ut å gjøre det. Ønsker deg en riktig fin dag!

  SvarSlett
 6. Dette er en bra og lærerik serie, i tillegg til at den er spennende! Fint at det finnes slike. Ha en fin ettermiddag!

  SvarSlett
 7. Selv er jeg vel ikke borti så veldig mange barnebøker, men så gøy at dere leser sammen da :)

  SvarSlett
 8. Trondheimsmysteriet høres kult ut. :) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 9. Så flinke de er - både store og litt større :-) Sortland var lenge ein favoritt her i huset, med sine mysterier frå verdas store byar. Spent på neste samlesingsprosjekt ;-)

  SvarSlett