tirsdag 18. september 2012

Orgelmeditasjon i flotte Nykirken

Dette er orgelet i Nykirken, som sendte ut nydelige toner i formiddag
Med mange litt triste tanker som surrer i tankeboksen er det godt å ha en rolig dag.
Jeg skulle en tur til by`n med timelisten min, og så i dagens BT at Nykirken inviterte til meditasjon til orgelbrus kl. 11.
Ja, hvorfor ikke? Meditere er noe jeg har gjort lenge, og lyden fra et kraftig kirkeorgel er nydelig å la seg synke inn i.
Vi var ikke mange sjeler som søkte sammen denne tirsdags formiddagen, max 20, og det så ut som alle de andre hadde vært sammen før. Samværet var hjertelig og orgelmusikken vakker, så da jeg takket nei til kirkekaffe og kom meg ut i regnet igjen, var jeg ganske godt innpakket i noe mykt og deilig.
Med hodet i en sky, tok det litt tid å gå fra Nykirken til mitt neste stopp Bystasjonen, og jeg våknet ikke skikkelig før jeg hørte noen si "er du Tine?"
Det var veldig, veldig kjekt at en annen blogger kjente meg igjen på gaten, og tok kontakt, og vi ble stående å skravle en liten stund. Den artige bloggen til Johanne som heter Skraatak85 har jeg fulgt lenge, og det var utrolig gøy å få hilse på henne.
Vet du hvor i Bergen dette huset er?
Et av de mange koselige smauene i Bergen
Med sekken full av godsaker fra Olivenmat gikk jeg forbi "Manufakturhuset", og kunne ikke dy meg og måtte ta et par bilder. Etter jeg begynte å lese den spennende historien om Nattmannens datter har de husene hun ferdes i på 1700-tallet fått en ny betydning. Jeg la merke til at Domkirken er fra 1709 og tenkte med en gang på Lucie, i boken, og at kirken må ha vært helt ny da hun levde.
Det siste jeg gjorde før jeg busset hjem, var å besøke nyflyttede BarBarista. De har flyttet fra et koselig lite lokale i Steinkjellergaten til et mye større lokale i travle Øvregaten. Ikke helt samme sjarmen, og litt sur betjening i dag gjorde at jeg tenkte at flyttingen ikke var noe sjakktrekk. Lokalene er koselig nok innredet, og cortadoen var god, men jeg velger meg en av de andre gode kaffebarene neste gang jeg er i by`n.

2 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en fin dag med mange inntrykk. Jeg fikk se Nykirken inne i forbindelse med et intervju der vi besøkte krypten under, men jeg er glad jeg fikk sett oppe også. Det var en fin kirke.

  Domkirken var gammel på Lucies tid, fra 1200-tallet med diverse påbygg, branner og oppbygginger igjen. Så brant den og ble bygget opp igjen. Det er derfor det står 1709 på den nå.

  Veldig fine bilder! Artig at du traff en annen blogger. :)

  May Lis

  SvarSlett
 2. Takk det samme Tine! Var veldig kjekt å hilse på deg:) kommer vel til å sees igjen, kanskje på oliven mat eller en urban kafé i øvregaten? Fikk lyst til å prøve meditasjon, tror jeg skal ta sjansen en dag og besøke nykirken!

  SvarSlett