fredag 14. september 2012

Å bryte fasten -

Det er ikke alltid man ser frem til å gå ut av den gode tilstand som det er å faste, men å bryte fasten er alltid deilig. Jeg bruker tid i forkant til å bestemme meg for hvilken smak jeg vil ha inn i munnen som den første, og valget falt på noen nydelige oliven fra Oliviers som hadde funnet veien inn i kjøleskapet vårt.
Etter 9,5 døgn (dvs. lunch i dag) spiste jeg oliven og litt grønn salat. Jeg ble ikke mett, men det var heller ikke meningen. I ettermiddag var selve festen, og jeg kokkelerte mens vi ventet på at Sondre skulle komme hjem fra fotballtrening.
Planen videre er å spise vegetarisk, lavkarbo (ikke brød, ris, pasta, poteter og frukt) og så rått som mulig. Dagens lille fest smakte vidunderlig og jeg har lyst å dele min avslutning av en meget vellykket faste med dere.
For noen blogginnlegg siden ytret jeg at jeg ville slutte å ta bilde av maten og blogge om den, og det tror jeg at jeg vil holde, kanskje bortsett fra hvis jeg prøver noen oppskrifter som bare må videreformidles.
Fatet fylles med salat, de to "sausene" legges en på hver side, og fatet pyntes med de kalde tingene. En fest for ganen, og en fryd for magen.  Spørs hva du tar mest av, men det blir ca. 60% rått, og med grønne grønnsaker blir det lavkarbo så det suser.
Salat av grønnkål, spirer, hjertesalat, spinat og litt tomat med olivenolje med sitron på 
Fløtegratinerte rosenkål og sølvløk med norvegia, parmesan og blåskimmelost
Kantareller stekt i smør med masse salt og pepper, kokt med finhakket grønnkål i litt fløte
Rå (masserte) brokoli, baba ghannouj og deilige oliven

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar