lørdag 8. september 2012

Det er deilig med en bylørdag av og til

Rein flaks gjorde at Sondre og jeg hadde tid til overs denne lørdagen. Frode har sust avgårde for å løpe maraton i fjellene i Eidfjord, og Sondre har ingen fotball på tapetet. Vi studerte ByLørdag programmet nøye og noterte oss en del ting vi ville ha med oss. Heldigvis var det nokså opplett hele dagen, nøt dagen med å være turist i egen by.
Det blomstrer fremdeles i Bergen
Kulturhistorisk ligger faktisk i bygget bak, men for kr. 50,- slapp vi inn i begge husene
Dagen startet på Kulturhistorisk museum, hvor de skulle ha en utstilling om de norske klostrenes påvirkning på verden, eller var det motsatt? I alle fall, mannen på museet skjønte ikke hva jeg snakket om, og jeg fant ikke en sånn utstilling der inne, så besøket ble kortere enn planlagt.
Veldig koselig kafè som var fylt til randen i dag, men vi fikk sneket oss ned i en sofa
Videre var vi innom, Reindyrka og kjøpte grønnsaksjuice (min lunch siden jeg faster) og tok turen innom bokcafèen Krok og Krinkel hvor vi drakk kaffe/varm sjokolade og spilte et slag sjakk.
Vi heiv oss ut i folkemengden 
Etterpå var det Bondens Marked hvor vi kjøpte med oss noen godsaker, før vi betalte oss inn på Bergenhus festning, hvor det denne helgen avholdes en stor fest til ære for middelalderen. Der var mange stands som solgte sverd og andre middelalder "ting".
Før vi gikk til bussen fikk vi med oss en slag med høye rop og vilter sverdfekting. De hadde faktisk øvd i en halvtime, de hadde navn og kamprop, så dette her var ikke noe tull.
Slaget om Bergenhusfestning står her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar