torsdag 27. september 2012

Harmonien sammen med Tim Steiner gir oss "Musikalske gåter"

"Den britiske komponisten Edward Elgar satt en dag og dagdrømte ved klaveret. 
Hans kone, Alice, likte så godt det hun hørte at hun ba ham spille den igjen. Elgar gjorde det, men spilte i tillegg variasjoner rundt melodien. I disse variasjonene portretterte han sine venner. Resultatet ble den kjente komposisjonen Enigmavariasjoner, som også inneholder et gåtefullt tema – et tema som ikke spilles! 
Mange har lurt på hva denne mystiske gåten kunne være for noe, men ingen har funnet noe svar. Tim Steiner ønsker også å løse gåten – kanskje sammen med publikum i salen? Kjenner vi han rett, har han noen lure knep i bakhånd!"
Dette skriver Bergen Filharmoniske Orkester om sesongens første av fire konserter for barn. Sondre og jeg, har i år som i fjor våre fine plasser på rad 8 og jeg gleder meg til å høre mer fantastisk musikk derfra.
Til lørdagens konsert trengte Sondre "stand inn" siden han skal spille OB kamp, og Aicha meldte seg frivillig til å være med tante på konsert. 
Har du lyst å gjøre noe annerledes med barna på en lørdag ettermiddag, anbefaler jeg Familieserien i Grieghallen!
Aicha ble hentet i god tid, sånn at vi jenter fikk tid til kafè besøk før forestillingen. Vi gikk på Aura i Marken, og der hadde de faktisk rawfood brownie. Selv om jeg ikke "trengte" kake, måtte jeg kjøpe et stykke for å støtte opp om tiltaket deres. Aicha ville ha den vanlige varianten, og det skjønner jeg godt. Både varm sjokolade og cappuchino kan anbefales hos Aura, de er både store, varme og veldig gode. 
Tim Steiner har vært sammen med BFO i Grieghallen før, og han fortsatte i kjent stil. Vi fikk masse musikk fra Harmonien og masse tull og tøys fra Steiner. Han er engelsk, men det fungerer bra, selv med ganske små barn i salen. 
Jeg kjente meg ikke særlig igjen i temaet (se teksten over). Der var tre utdrag fra Enigmavariasjonene og Nimrod likte jeg godt. Jeg fant ikke igjen noe gåtefullt tema, men det gikk tydelig frem at det skulle handle om vennskap.
Veldig bra musikk, og Steiner er veldig flink til å dra med publikum. Aicha ble til og med dradd opp av setet sitt, og Bergen Filharmoniske Orkester spilte en liten trudelutt bare for henne. 

2 kommentarer:

 1. http://sirislchf.blogspot.com/2012/09/om-ta-seg-vann-over-hodet.html

  Nå ble jeg nysjerrig! Hvorfor ble kontorjobben byttet ut m barnehage? Siden du er introvert, og så videre... Vel - du skal slippe å svare så hele verden hører på - så hvis du helst vil slippe så ignorerer du bare spm... ;)

  Ellers så er hun over her heldig som har en tante som tar henne med på ting! Jeg har veldig gode minner fra mine egne tanter i oppveksten, og gode tanter er gull verd! :) (Jeg har fremdeles god og nær kontakt med dem alle)

  SvarSlett
 2. Kontor ble, etter 16 år for stillesittende for meg. Jeg trengte å bevege meg, og være mer ute. Dessuten er barn veldig lett å forholde seg til, lite intriger å bryne seg på, som med voksne.
  Jeg føler meg trygg i rollen som "barnehagetante" (hysj, ikke si at jeg brukte det ordet)og føler meg komfortabel med foreldrene, da går alt veldig bra.
  Jeg har stor glede av å være tante, og gleder meg til neste gang vi skal på dill sammen :)

  SvarSlett