mandag 17. september 2012

Plutselig ble mandagen den aller BESTE dagen i uken!

Helt siden 1 august har jeg hatt en stilling hvor jeg har fri mandag og tirsdag. Siden jeg selvfølgelig stepper inn på fridagene mine når det trengs er dette faktisk første mandagen jeg virkelig har fri (bortsett fra for to uker siden, da jeg var i London).
Dagen har vært en "drømmedag" som jeg gjerne vil dele med dere.
Siden elektriker var ventet i morgentimene holdt Frode seg hjemme, og fikk servert Sondre frokost/lunch. Jeg kunne tusle opp i stuen i det begge to (alle tre inkl. elektrikeren) forsvant ut døren.
Et stort krus te ble nytt sammen med BT, mens Carmen del 1 strømmet ut av høytalerne. Så en koselig telefonsamtale før frokost med min lillesøss (som starter fasten sin i dag!).
Atter et stort krus te, ble inntatt i sofaen, før jeg beveget meg mot bibliotek og yogaklasse.
Etter yoga`en var det lunchtid, og Carmen del 2 ga meg en deilig fortsettelse på avspenningen fra yoga`en.
På biblioteket har de utstilt 9 bøker på 10-dagers lån, og jeg hadde lest 8 av dem. Valget var enkelt, "Little Bee" av Chris Cleave ble med hjem, og holdt meg med selskap frem til jeg skulle lage middag.
Sondre skal på trening kl. 15 i dag, og skal få "skikkelig" mat. Jeg har laget en deilig gryte som jeg gjerne skulle blogget, men jeg har lovet meg selv å slutte å ta bilde av maten og legge ut oppskriftene, så det får være. Gryten var laget på 10 minutter, så ingen skal komme her å si at hjemmelaget mat tar lang tid.
I ettermiddag blir det Stepptime og "Styrke med stang" etterpå. Kvir meg litt til den siste der, for fiskebollemusklene mine tilsier at jeg nesten ikke kan ha vekter på stangen, og det er litt flaut...
Jeg vet at det ikke er noe sjakktrekk, hverken for karriere, økonomi eller pensjonspoeng å jobbe deltid, men  en skal leve i nuet har jeg hørt noen kloke hoder si. Jeg synes det er vidunderlig å kutte ned på stresset ved å ha litt tid, ikke bare til meg selv, men også til familien. Det er alt for mange som lever i "tidsklemma" uten å tenke på at kanskje det er mulig å jobbe litt mindre, for å lette litt på trykket.

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker å jobbe deltid - gjør det nå for første gang noensinne. (jobbet fremdeles fulltid etter førstemann ble født for å få full lønn ved mammapermisjon nr 2..). Men har ikke like fri som deg siden 1-åringen er hjemme tirsdager og både hun og 3-åringen er hjemme torsdager. MEN - en dag i mnd skal mannen ta seg fri og ta barna, så kan jeg ta fri en dag de er i barnehagen. Første gang det skjer er på onsdag............. :D

  Og på lørdag var jeg heeelt alene på hytta. Skulle vært der fre kveld til søn etter frokost. Men reiste hjem etter 1 døgn. Det var passe. Og fremover får jeg får en dag på hytta alene pluss en dag hjemme alene en ggr i mnd. Måtte nemlig ta noen grep så jeg får mer tid til å lade batteriene.. Er man introvert, så er man introvert...! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjempeviktig å sette av tid til seg selv. Noen trenger litt, noen trenger mer, og for oss som trives i vårt eget selskap, er det vel enda viktigere.
   Jeg skal være helt alene hjemme hele høstferien, og ser frem til det, men det blir litt stusselig etter en stund. Skal heldigvis jobbe hver dag da...

   Slett