fredag 6. april 2012

Trening med mening og lavkarbokosthold

Er du en av de som trener med mål og mening og skal lese en eneste bok om lavkarbokosthold så bør det være denne. "Treningssuksess med lavkarbo" av Bjørn Ferry. Boken er tredelt. Først blir vi kjent med Bjørn Ferry, svensk OL gull vinner i skiskyting fra 2010. Vi får høre om hans trening frem til OL når han samtidig gikk imot alle råd fra kostholds"ekspertene" og la om til lavkarbokoshold midt i oppkjøringen til mesterskapet. I første del av boka blir vi også presentert for fotball lagene Odd Grenland og Strømsgodset, som også har en klar lavkarbostrategi.
Andre del av boken er teori, høres tørt ut, men han forklarer på en veldig lettfattelig måte hvordan alt henger sammen, og hvorfor insulinutskillelsen er viktig å ha under kontroll.
Siste tredjedel av boken er forslag til oppskrifter som er grei når du skal kutte ut brød, ris, pasta, poteter, snop og frukt.
Som idrettsutøver, enten du er på OL nivå, eller bare har lyst til å forbedre persen din i Stoltzen eller Skåla Opp, er du helt sikkert opptatt av hvordan det du spiser kan påvirke prestasjonene dine. Det er en myte at fulle glykogenlagre er alfa omega for å lykkes.
Hvis du fremdeles tror fult og fast på at et inntak av karbohydrater før, under eller etter trening er viktig, bør du lese denne boken, og komme på andre tanker.
Hvis du vil nå din maksimale yteevne, ha en effektiv restitusjon og et godt immunforsvar bør du unngå de store svingningene i blodsukkeret som fulle glykogenlagre gir.
Lær om sjefshormonet insulin og hvordan kroppen switches over på fettlagring med en gang det skilles ut insulin.
Hardtrening er ikke naturlig for kroppen vår, og selv om vi føler oss bra etter en hard treningsøkt, er det faktisk ikke bare sunt.
Lær om stresshormonet kortisol, og hvordan dette påvirker restitusjon og mengden gangsperr. Og om veksthormonet som er viktig for stoffskiftet og er involvert i alle sider av kroppens energiforbruk  og fjerning av avfallsstoffer.
Temaer som tas opp:
* Intensiv trening
* Trening og fettforbrenning
* Trening mot aldring 
* Styrketrening
* Intervalltrening
* Tren smart, ikke bare hardt
* Kombinasjonstrening
* Oppvarming og nedtrening
* Uttøyning
* Trening om morgenen
De fleste som driver idrett tester ut kosthold på sin egen kropp. Vi tror vi vet hva vi trenger, men vi vet gjerne ikke hvorfor kroppen vår reagerer sånn som den gjør. I denne boken får vi et innblikk i hvorfor ting skjer sånn som de gjør.
God lesning :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar