fredag 20. april 2012

Rått er godt! - og perfekt sommer mat........................................

Deilig rawfood til fredagskos
Siden jeg jobbet forrige fredag så føles denne fredagsfrien ekstra deilig. Siden jeg også har min siste fredagsfri neste fredag, har jeg idag, bare gjort ting jeg hadde lyst til.
Vi var halvveis med oppussing av stuen og hadde tenkt å la resten bero til over sommeren. I dag fikk jeg den berømte ånden over meg, surfet på tiltakslysten og fikk kjøpt maling til resten av stuen, pipen og listene.
Da jeg kom hjem fra bytur med masse deilige ingredienser til middag, ble malelysten byttet ut med et sterkt ønske om å lage mat.
I tillegg til maiskake og salat av feld, spinat, rucola og frøblanding laget jeg: Jordskokkpesto (wops litt kokt...)
Brokolien hadde lagt i kjøleskapet siden kvelden før og fått sine befølinger hver gang jeg var i kjøleskapet. Har du ikke forsøkt å massere brokolien i stedet for å koke den, må du gjøre det. Lag en blanding av olje, himalayasalt og litt sitron og ha det oppi en liten pose sammen med brokolibukettene. Masser hver gang du er i kjøleskapet i ca. 1 døgn, og de er ferdig kokt! Det er veldig godt!
Jordskokk pesto
Massert brokoli
Rå karri
Rå karri lager du sånn:
2 gulrøtter
1/4 kål begge strimles
1 neve rosiner
1 neve valnøtter
Lag saus ved å kjøre følgende i foodprosessoren:
1,5 dl mandler
2 dl kokosmasse
1 ss karri
1/2 ss grønnsaksbuljong
1 klype gurkemeie
2 klyper salt
saft fra 1 lime
2 dl vann (eller mer)
Bland sausen inn i de andre ingrediensene og la det stå og søye seg litt. Kjempe godt!

Tamari marinerte portobellosopp
Portobellosoppen spises gjerne rå, men den er kjempegod stekt også.
Marinade lager du av:
God olje
Tamari (soyasaus av beste kvalitet)
Litt sitronsaft
Rør dette sammen og hell litt i en lav form med plass til alle bitene. Legg bitene i, og pass på at alle får saus på seg. Pensle så alle bitene med resten av marinaden. La stå i et par timer, så er også disse "kokt".
Tenk når sommeren kommer, da er rawfood det beste alternativet :) 
Da kan du lage til middagen til dagen etter, etter solen har gått ned, og når du kommer hjem fra arbeid er det bare til å sette seg på balkongen å nyte solstrålene til alle har kommet hjem.... hmmmmmm drømmescenario (i fjor hadde vi 3 halve dager med sol)

1 kommentar: