Som oftest når jeg lager knekkebrød blir jeg stående å pille av bakepapiret med mye bannskap. Nå har jeg kommet over et bakepapir i ett eller annet plastmateriale, som kan has i stekeovnen 1000 ganger (skryter de av) Jeg aner ikke om dette er skumle greier, med mye farlige avgasser, kanskje det er noen som kan opplyse meg?
Arbeidet med å få knekkebrødene av platen og oppi glasset sitt, gikk i alle fall som en lek.
Knekkebrød:
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø
2,25 dl kli
2 ss fiberhusk
1 ts salt
1/2 ts stevia
5 dl vann
Rør sammen deigen og smør utover bakepair på to plater og rut opp med pizzahjul. Jeg fikk 32 skiver. stek begge platene samtidig i varmluft 160 g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis, og snu dem med forsiden inn.
Holdbare og kjempegod med smøreost
Bruker du bakepapir i teflon eller lignende?
Tusen takk for en fin oppskrift :)
SvarSlettDette er en klassiker som ble gjort mye enklere med det nye bakepapiret.
SlettEr generelt litt skeptisk til sånt som "er for godt til å være sant", men før noen/noe opplyser meg om at det er "farlig" bruker jeg det.
Hvor har du kjøpt det bakepapiret - høres genialt ut.
SvarSlettDet var det og, nesten for godt til å være sant...
SvarSlettJeg har kjøpt det på Domus på Nyborg, eller Mega et eller annet, heter det vel nå :)
Ser godt ut! Hjemmelaget knekkebrød smaker jo bare så utrolig mye bedre:)
SvarSlett(http://www.utenglutenblogg.blogspot.com)