lørdag 14. april 2012

Forsking på egen kropp - kapittel II

En meget lite seriøs forskning er på vei fra denne kanten. Jeg vil finne ut om Bjørn Ferry har rett i at kroppen kvitter seg med overskuddsfett raskere, hvis en trener på tom mage. Det betyr at du må opp og ut før frokost.
Antall forsøkspersoner: 1
Antall forsøk: 2

Mandag som var gikk jeg Stoltzen på 25 minutter. Rekorden min er 19. Beina var supertunge, og jeg trodde aldri jeg skulle komme opp. Dette altså etter en lang, lat påskeferie og på tom mage.
I dag er dette 5 dager siden, og jeg gjør et nytt forsøk. I mellomtiden har jeg bare spist lavkarbo mat, så kroppen min skal ha vendt seg til å forsyne seg av fettlagrene direkte.
Jeg startet turen min 30 minutter etter jeg hadde stått opp, og altså uten å ha spist noe. Etter 30 minutter på noenlunde flat mark, startet oppstigningen mot Munkebotn.
Da kjente jeg det godt at jeg ikke hadde spist. Vel oppe var det tid for frokost (Tyrkisk yoghurt med frø og blåbær). De første par hundre meterne videre er flate, før en ny kraftig oppstigning følger. Her gikk det litt seinere enn vanlig, men det var lett å kjenne på kroppen at den hadde fått føde.
Turen varte totalt 2,5 time før jeg var inne i byen. Da fylte jeg opp lageret med billige cashewnøtter og kokosmelk fra Olivenmat, før jeg tok bussen hjem igjen.
Jeg vil gjenta dette eksperimentet noen ganger til, for å se om kroppen min tar til takke med fett som brensel. Nå skal det sies at i skrivende stund er det 6 timer siden jeg spiste frokost, og jeg er fremdeles ikke sulten. Jeg har vært på kjøkkenet og laget sitronterte (som nå dufter vidunderlig) og fylte sopp som vi skal ha i kveld, og allikevel har jeg ikke blitt fristet til å spise noe.
Offisiell veiing har jeg på mandag, men jeg har smugveiet litt, og vet at det går rette veien, så noe rett må det være i Ferry`s teori.
Driver du og prøver deg frem på denne måten?

1 kommentar:

  1. Spennende forsking! :) Blir moro å følge med på fortsettelsen...!

    SvarSlett