torsdag 3. mars 2011

Citta dello Stato Vaticano


Vi har så vidt vært i Roma et par netter for noen år siden. Nå er det dags igjen, for å få med oss litt av det vi gikk glipp av sist.
Fjelltoppsankere som vi er, så er det en nasjonstopp som er motivasjonen for denne turen. Billett til pavens hage er kjøpt og betalt, så fredag gikk turen til Vatican Hill. Det er ingen bragd å komme seg opp de 78 meterene, som er høyden på ”toppen”, men litt planlegging på forhånd er påkrevet. På WWV sin side får en gode råd på veien, om hvordan bestille audiens hos paven.
Pass på å vær ute i god tid, vi gikk på en stappfull Metro på Termini, og den stoppet 5 minutter på hvert stopp. Gåturen fra metrostoppet til Vatikanet tar 10 minutter, men det er mye folk ute å går. Du skal ikke til Vatikanet, men gå til høyre rundt hele muren mot Vatikan Museene. Her blir du møtt av sikkerhetskontroll (kø) og hvis du har sekk med deg, må du sette denne fra deg (kø). Så er du klar til å møte ved luke 15 (lett å se fra inngangen)
Gabriella, guiden vår skulle vært komiker, hun var kunnskapsrik og genuint interessert i alt som hadde med hagen til paven å gjøre. Hun likte ikke at jeg stakk av fra gruppen da vi var på helikopterlandingsplassen, men Frode beroliget henne med at jeg kom straks tilbake. Markeringen for høyeste toppen er til venstre for landingsplassen, ca. 40meter opp en liten bakke. Der på døren til et tårn, er tallene risset inn.Rundturen i hagen tok 1,5 time, men tiden gikk fort for Gabriella var morsom og flink, og hagen var fin. Da touren var slutt var vi kald (litt våt) og sliten i ryggen av å gå så seint, så før vi oppsøkte det Sixtinske Kapell, spiste vi pizza i restauranten. Selv en fredag i mars er her fult hus, så når kapellet var beundret fant vi veien utigjen, og lot resten av pavedømmet klare seg uten våre beundrende blikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar