søndag 13. mars 2011

Raw food erfaringer

I dag har jeg kokt brocoli i kjøleskapet! Tro det eller ei, men det funker. Vel må du ha tre døgn på deg, og stadig stikke hendene inn til posen med brokolibitene som ligger til marinering (olivenolje, salt og sitron) for å massere denne. Som sagt så gjort, tre dager med massering og brokolien ble servert til middag i dag. Nydelig al dente ble den, litt syrlig men det passet godt til selleri og jordskokk risen, rucola, spinat og kjempescampiene vi hadde ved siden av.
Bildet er av kveldsen vår i går
Jordskokk/sellerirot "ris" med spirer, rucola/spinat, paranøttrøre og Tamari-marinert sashimi av Salmalaks.
Til pappa sin bursdag bakte jeg en tradisjonell ostekake, og en raw gulrotkake. Gulrotkaken ble faktisk så pass god at jeg lot de som turde smake. Frode og jeg som har blitt vant med rå mat syns den var kjempegod.
En skulle gjerne tro at midtvinters er en dum tid å begynne å spise kald mat på, men en glemmer på et vis når en spiser at maten er kald og ubehandlet av varme.
Oppskriftene i boken til Erica Palmcrantz er snedig satt sammen, sånn at smakene utfyller og fremhever hverandre. "Ris" av jordskokk og sellerirot er ikke særlig kraftig på smak, men sammen med paranøttrøren og litt rosèpepper var det knall.
Det samme med pastinakkrisen, denne er litt tam for seg selv, men har du den i en salat gjør den virkelig susen. Det er ikke planen at alt jeg spiser skal være rått heretter, men så lenge jeg er på mitt eget kjøkken, er det ikke noe problem å trylle fram deilige retter uten å bruke de hvite luringene: melkeprodukter, mel, sukker, salt, pasta, poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar