onsdag 9. mars 2011

Godtekuler a la Raw Food

Jeg har studert mange rawfood sjokoladekonfektoppskrifter i det siste, og ventet tålmodig på at jeg ikke lenger har en ketose å ødelegge. Nå var tiden kommet til å prøve, og valget falt på en enkel oppskrift fra boken Raw Food av Erika Palmcrantz.
Jeg fikk 16 gode kuler, som fikk bein å gå på her i huset.
3 dl valnøtter finmales i foodprosessoren
1,5 dl rosiner tilsettes og kjøres til mel
1 ss honning
1,5 ss carobpulver
1 klype himmalayasalt
Ha i de siste ingrediensene og kjør til blandingen er en fin deig som du kan trille til kuler.
Jeg rullet kulene i hampfrø, det var godt
1 time til 7 dager i kjøleskap

Revet med av suksessen, (kulene "forsvant" fra kjøleskapet før jeg fikk spist mer enn to stykker", prøver jeg meg på en annen oppskrift som ikke skal ha "mystiske" søtninger som ikke er å få tak i i Norge.
Sjokoladekulene til Anita
1,5 dl mandler knuses i foodprosessoren
1,5 dl dadler
5 ss myk kokosolje (ikke smeltet)
4 store ss rått kakaopulver
1 ts vaniljepulver
noen klyper salt
Ha resten av ingrediensene i food processoren og kjør alt sammen til en deig. Konsistensen skal bli som tykk sjokoladekrem. Er det vanskelig å få massen til å gå rundt, tilsett 1 ss ekstra med kokosolje eller noen flere dadler.
Ta en passe mengde og rull til kuler. Avkjøl. Du kan også rulle de i det du vil, kakaopulver, hampfrø, kokos, lucuma osv., før du avkjøler de.
Jeg fikk ca. 25 deilige kuler rullet i kokos og hampfrø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar