onsdag 21. april 2010

Maskerade

Den Nationale Scene satt heldigvis opp igjen Maskerade, til stor glede for oss som ikke fikk sett den i første omgang.
I kveld er Kari nede for telling, så mamma har steppet inn i hennes sete, så det skal bli koselig. (Kanskje ikke for Kari...)
Både Bjarte Hjelmeland og Helge Jordal er med i denne elleville forestillingen.
Det unge paret Leonora og Leander skal gifte seg, selv om de ennå ikke har truffet hverandre. På hver sin kant er de mest opptatt av å forlyste seg. Leander og hans tjener Henrik sniker seg stadig ut for å gå på maskerade, selv om Leander strenge far Jeronimus forbyr det.
På maskeraden skjer det som ikke skal skje. Leander blir forelsket. Det samme blir Leonora og begge kjemper på hver sin kant for å unngå giftermålet, men klarer de å trosse sine strenge fedre? Og hvem er de egentlig forelsket i? Hvem skjulte seg bak maskene?
Stykket var kjempebra! Selv jeg som ikke liker farser og situasjonskomedier, syntes det var morsomt. Selv om det er skrevet av Holberg for lenge lenge siden, så var temaet aktuelt, og det at de har lagt inn referanser til nåtiden gjorde det litt friskt. At Bjarte til og med tok av seg parykken og var seg selv midt i var tidig. Jeg kunne spart meg for det kraftige utbruddet at technomusikk/lyd/lys, syns det var vont å se på og passet heller ikke helt inn, i et ellers veldig bra regisert stykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar