mandag 5. april 2010

Påsketur til Snåsa

Far og sønn finner roen
Hildegunn, Kristian og Sondre på isen
Selv om jeg var veldig glad for at all snøen har regnet vekk i Bergen, var det koselig med noen dager i snøen på Snåsa. Den var blaut som slush, men vi fikk oss noen fine turer. Vi reiste opp tirsdag, og onsdag var det duket for den store feiringen av bestefar sin 70 års dag. Huset ble fylt av en bråte med koselige tanter og onkler, som det alltid er like kjekt å prate med. Bestemor må ha laget mat i dagevis, for der manglet ikke på godsaker å leske oss med.
Torsdag lå vi litt frempå, og slappet helt av. Søskenbarna Hildegunn og Kristian er Sondre sine gode lekekamerater når vi er på Snåsa. De "forsvant" opp til sæteren sin torsdag, og fredag var vi så heldig å bli fraket opp dit med snøscooter av de tre andre søskenbarna, Ola Kristoffer, Haldor og Borghild. Frode hang bakpå i et tau, og mestret den utfordringen fint. Etter 1/2 time hadde vi tilbakelagt 15 km og var ved hytten. Der gikk vi litt opp i bakken og laget oss en base, med bål, og med litt strev, hull i isen for isfiske. Vi hadde planer om å stå på ski tilbake til bilen, men etter en lang dag ute ble fristelsen til å sitte på med scooteren for stor.
Vår eminente sjåfør, Haldor og en liten "wanabe"
Lørdag fikk vi med oss bestemor og bestefar og gikk på tur fra Heia og inn mot Kvernsjø`n. Grei frem-og-tilbake-rute hvor vi kunne falle fra etterhvert som vi ikke giddet å gå lenger. Litt overskyet start, men etterhvert kom solen frem, og brunet våre hvite ansikter.
Søndag var tvillingene kommet fra sæteren og fikk følge av tante May og Haldor (og oss) opp til Schåschø`n hvor vi borret en haug med hull i isen. De hendige fiskeredskapene skaffet oss en fangst på minst fjortenfinefisker. Vi laget bål og grillet både fisk og pølse, og var ute i mange timer. Solen var ikke sterk, men bet fra seg så vi var alle rødlett i ansiktet på kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar