torsdag 29. april 2010

Langtur til isplaneten Hoth

Denne turen, til høyeste toppen i kommunene Ulvik og Eidfjord har vi gledet oss til. Siden toppen er lettest tilgjengelig på ski, så valgte vi 1. mai helgen for denne turen. Hardangerjøkulen er den 6. største isbreen i Norge, og toppen rager 1863 moh. og er også fylkestopp for Hordaland.
For de som kjenner til Star Wars episode V, vet de at Mittdalen på jøkulen var innspillingssted for isplaneten Hoth. Vi var så heldig å dumpe midt oppi 30 års jubileet for innspillingen, med en ivrig fanklubb som lekte stormtroopers hele helgen.
Her passerer vi Appelsinhytta
Rundturen er 22 km. men det blåste så kraftig om lørdagen, føret var isete og utsikten uteble, så vi bestemte oss for den "enklere" versjonen, opp og rett ned igjen, som ble tilsammen 16 km. Det tok oss 2,5 time opp og litt mindre ned igjen, i tydelig kvistet løype.
Toppbilde av mine følgesvenner
Vi gjorde turen til en skikkelig helge-event, med tog til Finse fredag ettermiddag, innkvartering på Finsehytta med "all inclusive". Tur til toppen lørdag, med påfølgende middag og hyttekos. Toget ned igjen på søndag. Både Finsehytta og 1222 var full denne helgen, men det var ikke mye folk til toppen lørdag i det dårlige været. Søndagen var det en helt annen historie, med sol fra blå himmel og vindstille.
Til nå har vi registrert følgende på World Wide Vikings:
Kommunetopper: 24
Øytopper: 8
Fylkestopper: 2
Nasjonstopper: 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar