fredag 23. april 2010

Verdens Bokdag

I 1995 bestemte UNESCO at 23 april skal være Verdens Bokdag. Det var i Barcelona vi skulle bodd, på denne dagen feires St. George med opplesninger og etter tradisjonen skal man gi en bok og en rose til den man er glad i. Kanskje jeg skal kjøpe en bok til noen jeg er glad i i dag?
Jeg for min del har fått bråstopp i lesingen etter jeg skiftet jobb fra kontordame til barnehagetante. Ikke mye tid til overs på dagtid nå nei. Men litt blir det no, og i disse dager avslutter jeg Andrew Taylor`s "Arven etter de døde". Ikke egentlig veldig spennende, og et mesterverk som Gunnar Staalesen kaller den utenpå boken, vil jeg heller ikke si, men god driv og en liten plott som pirrer nyskjerrigheten finnes der.
Sondre og jeg leser Nifse Nella og vintersirkuset. Det er den tredje boken til Unni Lindell og Fredrik Skavlan i denne serien, som vi liker veldig godt. En venn fra Bokelskere.no gir ut bok i disse dager, og akkurat i dag på selveste bokdagen kom den i posten: Jan Martin Fongen`s "Aldebaran". Gleder meg til å ta fatt på den.
Da Sondre og jeg tok en snartur på senteret for å bytte en bukse, ble vi overrumplet av en ARK ansatt som ville gi Sondre en bok gratis i anledning Verdens Bokdag, så vi har virkelig merket denne markeringen i dag.
Søndagen gikk med til å lese Aldebaran. Våren kom og ga oss 15 grader, og utpå ettermiddagen også gløtt av sol, men boken hadde grepet meg, og var ikke til å legge ned. Det er en oppvekstskildring skrevet teknisk bra, med hopp imellom far og sønns historie. Fongen har ikke tydd til enkle løsninger ved å beskrive fæle ting, men beskriver et helt normalt farfar-far-sønn forhold, med de følelser som finnes her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar