onsdag 14. april 2010

En oval helg i AmsterdamEndelig er helgen kommet hvor Solveig, Lillian, Hildegunn og jeg skal gjøre Amsterdam utrygg. Vi bestemte tid og sted for lenge siden, og vi har spart enda lenger, så nå skal det bli godt å snuse på våren i Europa. Vi tar det grytidlige flyet, så avreise blir 04:15 fra Åsane. Siden vi skal ta et veldig seint fly hjem på mandag, blir det 4 hele dager til utforsking av museer og gallerier, kafeer, barer og cofeeshops. Drømmen er å sitte med nesen mot solen og ta inn atmosfæren med et glass vin i hånden, før vi går ombord i en sightseeing båt. Vi har planer om å se den store tulipanparken i Keukenhof som ligger rett utenfor byen.Et av Amsterdam`s mest berømte konsertsteder Concertgebouw skal også få besøk av jenter fra Bergen. Vi har kjøpt oss billetter til en matinè, lørdag formiddag. Stykket og artistene vet vi lite om, men det skal bli gøy å komme på innsiden av dette flotte gamle bygget.
Hotellet vi har valgt heter Hotel des Arts og ligger midt i smørøyet for oss som ikke sier nei takk til å titte innom et par butikker.
Til slutt må jeg bare beklage til alle i Bergen; vi tar finværet med oss til Amsterdam! Skal forsøke å ta det med tilbake, hvis vi har plass i kofferten....

Vel, vel det var den ønskedrømmen. Den ovale helgen ble til en tankestrek. Jeg skal la vær å skrive alle de stygge ordene som svirrer inni mitt hode i kveld. Eyjafjallajøkul spyr ut aske, flyene står på bakken, og snipp snapp snute var Amsterdameventyret ute. Det har vist ikke skjedd før at hele luftrommet over Norge har vært tomt for fly, så det er en ganske spesiell situasjon. Siden denne vulkanen trigger den store fæle Katla som kan sette i gang når som helst, så avbestilte vi hele helgen uten å vurdere å utsette den en uke. Vi får ta det igjen til neste vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar