søndag 18. april 2010

Vi besteg to topper denne søndagen


Sondre på høyeste toppen i Radøy Kommune
Jakten på de høyeste toppene i alle kommunene i Hordaland fortsetter, og i dag ble det to på en gang. Vi har nå vært på 21 av de 33 toppene, og har to små og alle de store igjen.
Det snødde litt om natten, men vi lot oss ikke stoppe av litt melis på toppene. Første topp på planen var høyeste toppen i Radøy Kommune som heter Morkefjellet og ligger 217 moh.
Litt utilgjengelig, ikke merket i terrenget hvor stien starter, men fra vårt kart som heter T11 Lindås-Radøy er det merket sti fra et sted som heter Morki. Du finner ingen skilt med Morki på så en må bare ta det på gefylen. Vi traff, og stien var fin den oppover til toppen. Kjempeflott utsikt i alle retninger fra toppen. Vi brukte en timestid med god pause for å nyte utsikten.

Sondre sitter på varden til Litlåsfjellet
Videre kjørte vi ut til Austrheim Kommune, hvor den høyeste toppen heter Litlåsfjellet og rager 109 moh. Man tar av fra RV57 ved en liten Statoil stasjon og kjører 150 meter videre. Der er det et hus med husnummer 1483 hvor vi parkerte i veien. Ingen merket sti verken på kart eller i terreng, og det var forsåvidt ikke sti i det hele tatt. Vi måtte starte gjennom bakhagen til et hus, krype under et solid strømgjerde før vi fulgte et nyoppsatt gjerde videre oppover. Etter ca. 15 min. så vi en liten kolle inni skogen, og der var det en bitteliten varde og et flymerke. GPS`en viste 109 meter og vi var fremme. Ingen utsikt å nyte her, så vi ilte ned i bilen igjen, for å kjøre å finne rasteplass, for nå begynte vi å bli sultne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar