lørdag 6. mars 2010

Vinterferie på Kvamskogen

Utsikt fra toppen av Såta, Hardangerfjorden og Folgefonnen.
Vi pakket snippesken og kjørte opp onsdag etter jobb. Torsdag våknet vi til knallblå himmel, med dertilhørende strålende sol. Turen gikk til Furedalentrekket, hvor vi trakk opp sammen, og jeg forsvant først til høyre mot Jonshøgdi for å følge sporet som svingte rundt og tilbake mot Mødalen. Formen var fin, og jeg overså muligheten til å svinge inn mot hytten og la i vei opp mot Såta. På toppen kom jeg meg, og jeg valgte turen ned på andre siden. Her var det ikke oppkjørte løyper, og bare et fåtall hadde gått her før meg. Det tok ikke lang tid før jeg kom inn på løypen igjen, og satte utfor bakkene ned mot hytten. En herlig dag ble avsluttet med 3 timers soling i hytteveggen, mens jeg leste ferdig "Nåde".
Natt til fredag hadde det snødd masse, så jeg pyset meg og ble hjemme da Frode og Sondre la ut på tur i 20 cm. nysnø og ikke en løypemaskin i sikte. Jeg påtok meg å spa frem bilen, og litt husmortrim på gulvet (som faktisk førte til gangsperr påfølgende dag) utgjorde trimmen. Lørdag, snødde det ikke så vi la i vei mot Tveitakvitingen, men tåke og umulig sikt å stå på ski i, gjorde at vi snudde ned mot hytten igjen, og turen ble bare to timer. Etter lunch kjørte gutta bort i trekket mens jeg leste spøkelseshistorien min
(The little stranger). Sterke ønsker om dusj, og dårlige utsikter for turvær i morgen gjorde at vi i 18-tiden pakket i bilen og kjørte hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar