torsdag 11. mars 2010

Endelig er jeg i gang med Knausgård

Motstand mot tittelen, gjorde at det tok lang tid før jeg fattet nok interesse for Knausgårds verk til å ville lese det. I det siste har det vært massiv omtale om ham og verket hans i alle medier, og en bokorm kan ikke unngå å bli nyskjerrig. Etter å ha hørt P2 lytterene kåre nr. 1 til beste roman i 2009, bestemte jeg meg for å gi den en sjangs. Den ferskeste boken som kom ut nettopp (var det nr. 5?) fikk ikke så god kritikk, og det forundrer meg ikke, hvem kan skrive 6 svære bind utelukkende om seg selv uten at det går litt treigt i blandt.
Jeg fikk tidenes høyeste kønummer på biblioteket på denne, men de har mange kopier så det tok bare 8 uker. Skal plukke med meg Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug (jeg gir meg ikke med ham) og 3 titler med handling i Amsterdam, som jeg har fått anbefalt av noen Bokelskere. Litt research må en jo gjøre for å komme i stemning til madam-tur til flatlandet.
Ikke nok med det, i dag fikk jeg gratisboken som Juritzen forlag spanderer på 500 bokelskere som takket ja til "Aldri alene" av Lori Lansens. Men først altså, Knausgård.
Etter 50 sider: Veldig begeistret
Etter 250 sider: Ikke fult så begeistret
Etter 350 sider: Ok, begeistret igjen
Til slutt: Litt nyskjerrig på hvordan det går med farmoren, så jeg bestiller 2`eren. Godt skrevet, mye følelser, litt mye "fyllstoff" men halv-sider med fyll kan blikket sige fort over.
Bestilte nr. 2 nå, og ble nr. 103 i køen, så det blir en stund til fortsettelsen.

2 kommentarer:

  1. Der var det åpnet for kommentarer igjen. Kjekt :-)
    Jeg lot meg begeistre av første kamp, men nummer to falt ikke i like god jord hos meg, så jeg droppet den vel halvveis.

    SvarSlett
  2. Hm... sier du det. Sjekket akkurat biblioteket og jeg står som nr. 88 i kø på 2`eren. Skal skru ned forventningene. Har lovet megselv å kutte tvert hvis det blir platt og kjedelig.

    SvarSlett