onsdag 3. mars 2010

Lyst å lese noe skummelt?

Bokprogrammet på NRK hadde et intervju med Sarah Waters i går. Dette er et nytt navn for meg, men sjarmerende som damen var så pirret det "tastebuggene" mine. Hun skriver typiske engelske romaner fra "gamle dager". De tre siste er blitt film, og der kjenner en seg helt tydelig igjen i Londons tåke med gammeldagse kostymer.
Det som er spesielt er at hun tøyer historien inn i det okkulte. Veldig lett og fordøyelig, vel og merke, så historien blir en slags spøkelseshistorie i historiske omgivelser.
Litt research har gitt meg listen over bøkene hennes, og litt mer grubling ga meg også de norske titlene, eldste først, men romanene henger ikke sammen:
Tipping the velvet - Smaken av fløyel
Affinity - Sjelesøstre
Fingersmith - Renkesmed
The night watch - Nattevakten
The litle stranger - Den lille fremmede
"The little Stranger" var en spennende bok, som jeg ikke hadde lett for å legge fra meg. Men jeg ble ikke helt klok på slutten, og da ble det litt nedtur. Når mange spørsmål blir introdusert, forventer man et par svar. Følte meg ærlig talt litt snytt på slutten, for resten var veldig bra. Setter nå i gang med "Smaken av fløyel" på norsk denne gangen, så får vi se hvordan det ender.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar