torsdag 28. mai 2009

3. Veien videre

Oppsummering:
- kjøp skritteller, vekt og kladdebok
- venn deg til å gå så ofte som mulig
- fyll tv-tid med bevegelse


Kosttilskudd og kaffe
Først når disse grunnleggende rutinene er innarbeidet kan vi begynne å se på hva vi putter i munnen.
En av grunnene til at mange har problemer med å ta av er at vi er full av avfallsstoffer. For å hjelpe kroppen med å kvitte seg med disse skal du starte dagen med minst ½ liter lunkent vann med sitron sammen med kosttilskudd om morningen.
På helsekosten finner du teer som har rensende effekt, og som hjelper med å frakte avfallstoffene ut. Du kan også kjøpe tilskudd som for eksempel Mariatistel som hjelper leveren. Kosttilskudd skal jeg komme tilbake til men jeg vil her anbefale Spirulina for energi. Ellers trenger du en multivitamin og –mineral, i tillegg til den viktige Omega 3. Ta alltid dobbelt så mye som står på pakken.
Vitamin C bør en ta 1000 mg. for dagen hele året, doble dosen når du kjenner deg slapp.
Drikker du fremdeles kaffe? – slutt! Les ”Kaffe, nei takk!" Nå skal du tenke på hva kroppen trenger og kan nytte seg av, og kaffe er ikke en av disse tingene.
Grønn te derimot inneholder mye godt for kroppen, så ved å bytte ut kaffen med grønn te er du kommet langt. Les også ”Grønn te, hjelper det?” og bli inspirert. Husk: bruk tid på å innarbeide nye rutiner, det er ikke enkelt å slutte med kaffe, men mye ligger i vanen, så legg en plan, og kutt først ut den koppen du tror du lettest kan unnvære. Hvis den kjæreste kaffekoppen er den på ettermiddagen, så legg gjerne turen din til dette tidspunktet. Tenk deg at menneskekroppen er en stor bunt med følelser, tanker og inngrodde vaner. Mens kroppen din skriker etter å komme inn i ”komfortsonen” igjen, skal du være en streng mor som vet bedre, og gi den det den faktisk har godt av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar