torsdag 28. mai 2009

4. og videre...

Oppsummering:
- drikk vann om morningen
- ta kosttilskudd
- bytt ut kaffe med grønn te

Litt mer om vann – og kjøtt
Vann er det viktigste middelet kroppen har til å kvitte seg med avfallstoffer, og å få tilført friskt oksygen. I tillegg til den halve literen om morningen bør du skaffe deg en flaske som du drikker i løpet av dagen. Venn deg til å fylle opp ½ liter glass med vann når du skal til å lage middag, og drikk ytterligere ett på ettermiddagen. Problemet er å huske å drikke, så når du først har lagt inn vanen er det ikke noe problem å få i seg vann. 2 liter bør en minimum få i seg, mer hvis en trener så en svetter. Ikke drikk mye etter kl. 20:00 da må du bare opp om natten. Drikk ikke til maten, da vanner du ut magesyren og kroppen får problemer med å spalte maten og få frem næringsstoffene.
Jeg sier det med en gang, jeg har ikke ambisjoner om å få deg til å slutte å spise kjøtt. Ved en diett bestående av lite karbohydrat er det faktisk fordel å ha litt kjøtt i kostholdet for økt metthetsfølelse. Du trenger ikke kjøtt for å få proteiner til musklene dine. Se bare på elefanten, den har nok muskler! Når vi spiser kjøttet av andre dyr, så må kroppen din spalte opp proteinet fra det dyret til små bestanddeler som kalles aminosyrer. Ut i fra disse kan kroppen danne det proteinet som den trenger. Hvorfor ikke spise ferske aminosyrer direkte? Ved å ha et variert kosthold av mange forskjellige grønnsaker, bønner, nøtter, spirer etc. så får du i deg de aminosyrene kroppen trenger til å danne de proteinene som må til for å danne og vedlikeholde musklene i kroppen din.
Spis gjerne kjøtt, men hvit hva du gjør. Kjøtt er veldig syredannende, og siden kroppen er avhengig av en ballanse mellom syre og base så er det viktig å få utjevnet denne skjevheten ved å spise mye basemat, som er grønnsaker. Les mer om ph og syre/base balansen i ”For mye syre”.
En utfordring: Bestem deg for at to av middagene i uken skal være uten kjøtt. Uansett bør du forsøke å styre unna kjøtt av dårlig kvalitet som kjøttdeig, skinke og pølse. Hold deg til reint kjøtt, gjerne økologisk og enda bedre fra vilt, der får du mest næring og minst avfall. Hvis du nå lurer på hva du skal spise kan du ta en titt under kokebok hvor alle oppskriftene er vegetarisk. Pastasaus, lasagne, pizza er ikke noe problem uten kjøttdeig. Forskjellige gryter hvor det skal tilsettes kjøttdeig eller kjøtt, kan du få like godt til med sopp eller squash som erstatning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar