onsdag 9. august 2023

En helt annen historie av Stefan Ahnhem

Etter seks bøker i serien er En helt annen historie et perfekt sted å starte for nye Ahnhem-lesere - eller en fornyet innfallsvinkel for alle som kjenner forfatteren fra før, for her kastes det nytt lys over Fabian Risk-universet. Jeg har lest Den niende graven, som ble litt for rå for meg og Siste spiker, som jeg likte mye bedre. 

Forlaget om handlingen:
En blogger blir funnet død på en av Stockholms finere hoteller. En erotisk lek som har gått for langt, eller en iscenesatt henrettelse? Saken havner på bordet til Fabian Risks tidligere kollega Malin Rehnberg. Hun har hentet seg inn etter hendelsene i Den niende graven tre år tidligere, og må nå kjempe mot sin nye sjef som ønsker å prioritere en pågående trafficking-sak. Når enda et mord skjer, tårner spørsmålene seg opp: Finnes det en kobling mellom ofrene? Er et større spill i gang? Og hva er stalkeren som insisterer på å blande seg inn i etterforskningen ute etter?

Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2023
Sider: 268
Kilde: PDF fra forlaget

Som du sikkert skjønner så er hovedpersonen i de første bøkene i serien ute av bildet, uten at jeg skal røpe hvorfor og hvordan for evt. nye lesere av serien. Malin Rehnberg er ikke særlig fornøyd med Wigsell, som er den nye sjefen på politikammet, og egentlig ikke så mange andre heller.

Scenene fra Stockholmspolitiets indre gemakker tendenserer opp mot det parodiske i begynnelsen, hvor klisjeen med at ingen hører på Malin som på egenhånd finner ut av alt sammen, tar litt overhånd. Sjefen tar forhastede og feilaktige slutninger, mens Malin gjør observasjoner som snur opp ned på hele saken.

Heldigvis retter bildet seg litt etter hvert, historien holder høyt tempo, og har flere handlingstråder, så selv denne leseren, som lett lar seg irritere av sånt, ikke får tid til å tenke så mye over det.

En fengselsbetjent trues til å slippe ut en farlig kriminell, en vellykket blogger blir drept på bestialsk vis, og så skjer det enda et drap. I tillegg blir Malin forfulgt når hun er ute og løper i skogen, en hendelse som knyttes sterkt opp til avslutningen av historien, dette var virkelig fiffig gjort.

Boken holdt meg fengslet og engasjert, noen scener vil nok enkelte rynke på nesen av, men du skal være en veldig sart sjel, hvis du ikke tåler dette her.

Stefan Ahnhem skriver veldig godt, til tross for innvendingene mine i starten her så satt jeg stor pris på denne leseøkten. Boken er forholdsvis kort, denne sluker du i en jafs!

Anbefales gjerne videre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar