mandag 14. august 2023

Tyv av Sven Petter Næss - ny bok i "De ti bud serien"

Oslogutten Sven Petter Næss debuterte i 2019 med krimromanen Den stille uke, og Skjebnesteinen som kom året etter, mottok han Rivertonprisen for. Vi har nå kommet til den syvende boken og det syvende budet i denne litt originale serien, hvor forskjellige, allerede suksessfulle forfattere bidrar med sin tolkning av ett av de ti budene.

Forlaget om handlingen:
Robert er en tyv. En «con man» totalt uten skrupler. Da en svindel skjærer seg, stikker han av i all hast og søker ly for natta på et bortgjemt motell.

Marianne Krohn lever et liv fritt for glede. Hun er blakk, sveket av ektemannen og må jobbe på den tyranniske farens slitne motell. En sein kveld ankommer en gjest hun gjenkjenner. Det er svindleren som fem år tidligere lurte henne fra hjem, jobb og renommé. 

Nå ser hun muligheten til å vende om på alt igjen og gjennomføre en spektakulær hevn.

Sven Petter Næss har skrevet en sitrende spenningsroman om identitetstyveri og svindel – og hevn. 


Woao for en historie! Jeg var totalt utslitt etter å ha brukt første del av søndagen på denne boken, og så imponert over leseopplevelsen at jeg måtte ta meg en pust i bakken.

Vi får et glimt av Robert helt i starten av historien, før vi også blir kjent med hovedpersonen Marianne Rebekka Krohn. Hun er en tidligere regnskapsfører, som med milliongjeld og en plett på rullebladet prøver å holde liv i foreldrenes gamle motell, ikke fordi hun har lyst, men fordi hun ikke har noe annet sted å gjøre av seg. 

Så tas vi med fem år tilbake, og bakgrunnen for Mariannes traurige liv kommer for en dag. Her driver Marianne, og kollegaen Julie en suksessfull bedrift, Marianne er lykkelig gift, og med livet foran seg, helt til det snur.

Mer av plottet vil jeg ikke røpe, for de overraskelsene jeg fikk, skal du også få nyte. Det jeg kan røpe er at handlingen tar for seg svik og hevn, identitetstyveri og cyberangrep. Selv om det er litt kroppslig vold inni bildet, så er det den psykiske volden som er mest fremtredende.

Vi får høre om bakgrunnen til flere av karakterene, ting som kan forklare hvorfor de oppfører seg som de gjør, uten at det unnskylder dem på noen måte.

Tyv har alle elementer som skal til, for å fengsle meg helt, intensitet, overraskende vendinger, minimalt med etterforskning, og et bakenforliggende tema, som vi alle bør vite litt om. Siden boken er ganske kort, så var det en fryd å sette av nok tid til å sluke den i en jafs. 


En kanonbra historie, denne må du få med deg!
💛💛💛💛💛💛

Utgitt: 2023
Sider: 191
Kilde: PDF fra forlaget

2 kommentarer:

  1. Flott annmeldelse Tine. Endelig kunne jeg lese din annmeldelse. Akkurrat skrevet min som kommer i morgen. Vi er helt på bølgelengde her. Denne boka og Geir Tangen sitt bidrag er de to beste i serien til nå. Spent på hvem de tre siste forfattereneer. Ha en fin kveld tine 😃😃

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker denne serien, stort sett er bøkene veldig gode, men jeg kan være enig med dine tanker om hvilke bøker som når høyt opp :)

      Slett