tirsdag 16. august 2022

La alt håp fare av Geir Tangen

Romanserien hvor hver bok tar for seg et av De ti bud, har nå kommet opp i 5 bøker. Bøkene er skrevet av forskjellige forfattere, som vi kjenner fra før. La alt håp fare tar for seg det andre budet "Du skal ikke misbruke Guds navn", og det er bare til å holde seg fast, for historien krimforfatter Geir Tangen har tryllet frem til oss, er skikkelig spennende. 

Forlaget om handlingen:
En iskald novemberkveld sitter en mann i en penthouseleilighet og kikker ut over en mørklagt Oslofjord. Bak ham henger det første offeret. En av Norges mest kjente skuespillere har blitt konfrontert med sitt grenseløse hovmod, og tapt. 

Den erfarne drapsetterforskeren Steinar Sand er fortsatt i bunnløs sorg etter å ha mistet sine aller nærmeste på tragisk vis, da han ankommer Tjuvholmen denne kvelden. Dagen etter dukker det opp enda en sak med klare referanser til de syv dødssyndene, og straffen som knyttes til disse. Steinar står overfor en utfordring han aldri har vært i nærheten av, men enda verre: Noen legger igjen spor som kobles til ham. Lar Steinar alt håp fare? Eller finnes det en vei ut av mørket som omslutter ham? I dette spillet kan han ikke stole på noen. Ikke en gang seg selv.

I denne historien befinner vi oss midt i Oslo, på Tjuvholmen og i Skaugumåsen. Er du klar for en seriemorderkrim i skikkelig kortformat, så er det bare til å holde seg fast, for dette funker!

Geir Tangen skriver frem noen gode karakterer, ja vi har møtt etterforskningsledere som er litt ute å kjøre før, men Steinar Sand er allikevel noe for seg selv. Skal en forsker bli troverdig, så må han/hun kanskje være litt nerdete? Ivar Langvoll som hjelper politiet med å tolke symbolikken de finner på åstedet, er i alle fall det. 

Et lite spark til både forlag og forfattere får meg til å fnise stille, mens jeg grøsser når vi får høre morderens tanker og beveggrunner underveis. Her er det kjappe replikker, og ved å holde tilbake litt, så kryper spenningskurven oppover, først sakte og så mye fortere. 

Utfordringen forfatteren har tatt på seg er jo å skrive inspirert av det andre av de ti bud. Temaet trenger ikke være utpreget kristent av den grunn, noe La alt håp fare viser oss helt tydelig. Boken er lettlest og det er lett å følge med på handlingen, og ikke minst, den er vanskelig å legge fra seg ☺

Andre bøker i serien:


Utgitt: august 2022
Sider: 213
Kilde: PDF fra forlaget

Bokblogger, Henningbokhylle og Artemisias Verden har også skrevet om boken,
sjekk gjerne ut deres omtaler!

I henhold til markedsføringsloven er jeg forpliktet til å merke bokomtaler som er skrevet på grunnlag av et mottatt leseeksemplar
fra forlaget, med «reklame». At jeg har mottatt et frieksemplar påvirker ikke det jeg skriver om boken.

1 kommentar: