lørdag 20. august 2022

Den usynlige datteren av Liz Webb

Britisk krim hører ikke bare hjemme i påskekrimmen, men det er det jeg forbinder uttrykket "britisk krim" med. Samme dag som jeg skulle fly til England, for å sykle landet på tvers, fikk jeg denne boken inn på Kindelen min, så den ble årets første sommerferiebok. Hva om den eneste måten å finne ut hva som skjedde med moren din, var å faktisk bli henne? Interessant, og spennende!

Forlaget om handlingen:
Jeg lener meg mot ham og hvisker spørsmålet jeg ikke har tillatt meg seg selv å si høyt disse 23 årene: «Pappa, drepte du mamma?» 

Hannah Davidson har en far som er rammet av demens, en bror som er TV-stjerne og som hun ikke har kontakt med lenger, og en mor som ble myrdet da Hannah var barn. Drapssaken og mediedekningen av den snudde opp ned på familielivet deres. 
Som voksen er Hannah til forveksling lik moren. Og hun er nå på samme alder som moren da hun ble drept. Hannah har bestemt seg for å finne ut hva som egentlig skjedde med henne. Men grensene mellom mor og datter blir snart uklare, og Hannah oppdager at hun står i fare for å tape det farlige spillet hun har satt i gang. 

Denne boken holdt på oppmerksomheten min gjennom venting på Flesland og flyturen til London. Det er spennende å bli kjent med Hannah, som på kort tid har slanket seg drastisk, og ikke lengre ligner på seg selv, men sin avdøde mor.

Sitt nye utseende bruker hun for det det er verdt, både til å vekke den demente farens minner, og skremme broren. Nabogutten fra barndommen får seg også et sjokk, når han ser henne igjen i nåtid. Hun har et merkelig forhold til broren, og når jeg synes han oppfører seg uspiselig, så speiles det etter hvert i Hannahs oppførsel, som også er litt merkelig til tider. 

Da jeg leste skrev jeg notater om boken med "usynlig blekk", note to self: kryssordpenn egner seg ikke til å notere med, det gnis vekk inni kladdeboken. Flere detaljer fra handlingen får dere derfor ikke, men boken er godt skrevet og spesielt siste halvdel, er veldig spennende. Du kan jo lese Bokblogger sin fyldige omtale av boken ☺

Den usynlige datteren kommer ut i norsk oversettelse i september.

Utgitt: 2022
Sider: 410
Oversetter: Anlaug Lia
Kilde: PDF fra forlaget

I henhold til markedsføringsloven er jeg forpliktet til å merke bokomtaler som er skrevet på grunnlag av et mottatt leseeksemplar fra forlaget, med «reklame». At jeg har mottatt et frieksemplar påvirker ikke det jeg skriver om boken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar