fredag 1. juli 2022

Oppsummering av lesemåneden juni

Denne måneden gikk det skikkelig i ball for meg. Tiden forsvant i stolpejakt og Festspill, oslotur, konserter og teater, og når jeg i tillegg startet på flere bøker som jeg måtte legge fra meg igjen, ble lesing mer frustrasjon enn glede. 

Vel, jeg prøvde å ikke stresse med det, byttet ut Augustus på øret med krim, og droppet Ferrante sin nyeste bok om skriving og lesing, og begynte heller på neste roman i bibliotekhaugen. Dette leste jeg i juni:

 1. Edvard Eikill (oversetter) - Ågrip - 5
 2. Hervè Le Tellier - Anomalien - 4
 3. V.S. Naipaul - Ankomsts gåte (1001) - 5
 4. Kari Bøge - Om alt kunne slutte her - 6
 5. Stefan Sweig - De utålmodige av hjertet - 4
 6. Karin Smirnoff - Vi dro opp med mor - 6
 7. Anne Carson - Rød selvbiografi - 4
 8. Vigdis og Line Hjorth - Kristin må vekk - 5
 9. Sigrid Undset - Kransen - 5
 10. Fiona Barton - Enken - 4
 11. Jenny Erpenbeck - Kairos - 4
 12. Toril Brekke - Dement diamant - 5
 13. Daniela Krien - Brannen - 5

Romaner: 10
Krim: 1
Sak: 2


Målet mitt var å lese mindre, og i juni greide jeg det, yippi! Lesingen var ikke særlig variert, men det får jeg ta igjen. Fikk lest 1001-boken for juni, hvor utfordringen var "en forfatter fra Europa". Jeg har sikret meg 4 bøker på Kindelen, så ferien er reddet, spørs om det blir så mye lesing når jeg tilbringer de første to ukene sammen med 5 gode venner, først på sykkel, men så i solseng ☺

Månedens første kulturarrangement var De ansatte på DnS, eller Dei tilsette som Olga Ravn sin bok er oversatt til. Jeg nileste boken før forestilling, og digget oppsetningen. Dagen etter så/hørte jeg operaen Salome, før det var tid for oslotur og Carmen, på mitt første besøk til Oslo Operahus. Jeg var på Rockefeller for første gang også, og opplevde det delvis ukrainske gypsy pønk bandet Gogol Bordello i en forrykende konsert. Vi besøkte Munchmuseet og Emanuel Vigeland sitt freskepyntede mausoleum

I tillegg til å ha fått med meg to litterære poster på festspillprogrammet (i mai), fikk jeg som KODE-medlem invitasjon til en omvisning i årets festspillutstilling av Lene Berg, veldig sterkt om hennes far. Uken etter var det tid for teater igjen med Morgenstjernen, boken var lest for lenge siden, og stykket falt i smak. Dagen etter var det Ibsen på programmet, med Lille Eyolf. Her var det mye skriking som vekket lite følelser i meg, synd.

Korsang er fint, og Tertneskoret sine konserter pleier jeg å få med meg. Lenge siden sist nå pga. korona, men nå i juni bød de på fin sommerstemning.

Litteraturhuset inviterte til boklansering med Vigdis Hjorth og Lene Norman Hjorth, så det måtte jeg få med meg, selv om boken deres fremdeles var ulest. Nå er den lest og jeg likte den godt. 

Bergenfest er en stor greie hvert år i juni, og vi pleier å ha oss en dag her. Vi hørte seks, for meg ukjente band/artister, hvor fem av dem var skikkelig bra. Sting besøkte også Bergen i år, og jeg var så heldig å ha en billett, en kjempekonsert var det.

8 juli reiser vi sammen med to andre par til England for å sykle England på tvers. Før vi starter skal vi på musikkfestival i Hyde Park, og se blant andre Last Internasjonale, (som jeg falt for da vi hørte dem i Bergen) og Pearl Jam, som er det store trekkplasteret denne dagen.

Etter en uke på sykkelen, flyr vi til Malaga, og skal bo i Nerja i en uke. Håper du får deg en deilig sommer, med fint vær og gode opplevelser :)


Riktig god sommer alle sammen!

4 kommentarer:

 1. Bra jobba, men nå har du da også vært på masse kulturarrangement. Da blir et mindre lesetid også. Du har fått med deg mye.
  Har lest 4 av dine, de i midten- Smirnoff, Carson, Hjorthene og Undset.

  Blir nok bra med sykkelferie i England og en uke sol og diverse i Sør-Spania. Spørs om det blir så mye lesing når dere er så mange, ja.
  Se opp for lommetyver! Skal skrive et innlegg om det senere..

  Fin juli ønskes deg Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tiden går så fort, og det er sikkert fordi jeg fyller for mye inn i dagene. Smirnoff-bøkene var kjempefine, gleder meg til august når den tredje kommer.
   Spent på om KK`s sommerbåt kommer til Bod 24 i morgen. Det er det nærmeste vannhullet til der vi bor, så jeg har tenkt å ære båten med min tilstedeværelse. Men, nå skyer det over her så det er ikke sikkert det blir så bra, vi får se.
   God lesejuli til deg også Anita, og god helg!

   Slett
 2. Har ikke lest noen av bøkene på lista, men leste Barnet av Fiona Barton, så vi har da lest av samme forfattr. =) Dagene er lange og kjedelige, men heldigvis har man bøker som selskap. Håper du har en fin ferietid. =)

  SvarSlett
 3. Overraskande "få" bøker i juni frå din kant, men ein kan ikkje rekka alt. Eg har kun lest Kransen av dine.

  Spennande med sykkeltur i England, det skal bli interessant å følgja med på. For eg reknar med at det blir litt blogging om det òg?
  Sjølv er eg ein ivrig elsyklist, og no i det siste har eg kombinert det med stolpejakt. Flott med slike lågterskel aktivitetar.

  SvarSlett