tirsdag 31. august 2021

Oppsummering av lesemåneden august

Vi er vel alle enige om at tiden flyr, jeg ante fred og ingen fare og plutselig var den siste sommermåneden over. Jeg hadde tidlig ferie, så jeg har vært tilbake på jobb hele måneden, men kveldene har gått med til trening og lesing, siden kulturlivet fremdeles ligger temmelig brakk. 


I august leste og hørte jeg: 

 1. Jorun Thørring - Skyggemannen - 4
 2. Ninni Schulman - Når alle klokker har stanset - 6
 3. Knut Nærum - Likbilen - (tegneserie) - 5
 4. Therese Aasvik - Boksen går - 4
 5. Camilla Grebe - Alle lyver - 4
 6. Viola Ardone - Gutten fra Napoli - 4
 7. Hans Rosenfeldt - Ulvesommer - 5
 8. Jorun Thørring - Tarantellen - 4
 9. Gaute Hevoll - Forklaringen - 4
 10. Agnes Lovise Matre - Til døden - 5
 11. Tommi Kinnunen - Ingen anger - 5
 12. Ninni Schulman - Gutten som sluttet å gråte - 5
 13. Sumaya Jirde Ali - Ikkje ver redd sånne som meg - 4
 14. Sumaya Jirde Ali - Når jeg ser havet, slokner lyset - (dikt) - 5 
 15. Stanislav Lem - Solaris - 4
 16. Gaute Heivoll - Før jeg brenner ned - 5
 17. Mattias Edvardsson - Gode naboer - 4

Tegneserie: 1
Romaner: 5
Biografi: 1
Sci-Fi: 1
Krim: 8
Dikt: 1

Diktlesesirkelen for september har fått sitt bidrag denne måneden, men jeg har ikke lest noe til 1001-lesesirkelen, for Trekkoppbilen som er mitt bidrag for august, leste jeg før sommeren. Jeg har utfordret meg selv med å lese sci-fi, og så avsluttet vi måneden med å se filmversjonen av Solaris fra 2002, med selveste George Clooney. 

Bergen Filharmoniske Orkester hadde sine årlige tre sommerkonserter i august. Jeg var tilstede på to av dem, og de innfridde med Grieg den første dagen, og Bartòk og Prokofiev den andre dagen.
Amalie Skram hadde 175 års dag 22 august. Jeg var forhindret fra å være tilstede på Amalie Skram-selskapets feiring slik jeg pleier å være, men så prisutdelingen på streaming etterpå. Gratulerer med Amalie Skram-prisen Sumaya Jirde Ali, den er vel fortjent (mer her) Jeg har tatt bilde av pc`en min, og vi ser prisvinneren i midten med to av de flinke damene i Amalie Skram-selskapet som intervjuer henne.
Bokhøsten er i gang, så planen min for september er å lese bøkene jeg får i postkassen noenlunde i den rekkefølgen jeg mottar dem. Ellers er jeg alltid åpen for fristelser, så jeg leser bokblogger og hiver meg rundt hvis det er noe som lokker. 

I dag går jeg hjemmefra ved soloppgang og kommer hjem igjen ved solnedgang, etter en dag på jobb, middag hos mamma og pappa og kveldsmøte. Det var første gang det var mørkt, da jeg står opp om morgenen, så nå er høsten virkelig på vei ☺
Soloppgang 06:30
Solnedgang 20:45

Ha en super lese-september alle som en!!

12 kommentarer:

 1. Du er en som virkelig klarer å sluke mange bøker. Denne mnd har jeg fått med meg få bøker, og blogget om enda færre.Famile, hage, ferie og å vært støpeassistent for mannen min. oversikt kommer etter hvert. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble litt denne måneden også, nå er vel og merke to av bøkene veldig korte. Som du ser har jeg ikke blogget om alle heller, det blir så vanskelig med lydbok, og nå når jeg betaler for dem, så "forplikter" det ikke på samme måte :)

   Slett
 2. Fin oppsummering Tine.:) Vi er nå ganske enige om de jeg har lest; Før jeg brenner ned, Alle lyver, Solaris, Boksen går, Til døden, Jeg synes imidlertid Solaris var mye bedre enn Boksen går, så de ville jeg rangert annerledes. Egentlig synes jeg Boksen går var den svakeste av disse bøkene jeg har lest. Før jeg brenner ned var veldig sterk, synes jeg da jeg leste den for noen år siden.

  Nå skal jeg ut på tur, men først lunsj, Har gjort unna litt her, og min søster er ute og padler og funnet seg en liten holme der de brakte sine døde kjerringer før i tiden, så den kalles Kjerringholmen.

  God september Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende med ny kulturhistorie, du padler ikke du da?
   Det er vanskelig med disse terningkastene, jeg begynner hver bok på 6, og så trekker jeg for forskjellig. 3 er for meg en litt dårlig bok, og det syntes jeg ikke Boksen går er. Solaris var interessant lesning, men ikke en sjanger jeg ville valgt om det ikke hadde vært en klassiker.

   Slett
  2. Ja, det er det. Padlet har jeg ikke gjort siden år 2000/01. Med vond arm, kne og hofter (pluss skjør korsrygg) tok jeg ikke sjansen på det i dag. Min søster padlet over vannet her og var ute i flere timer. Jeg hadde det nok best med å gå på føttene og fikk meg en flott lang tur i skogen ned til et annet vann hvor jeg lå og leste i sola. Hadde med pocketbok i rumpeveska.
   Skjønner problemet med terningkast-vurderingene. Støter på det selv stadig vekk hvis jeg rangerer.
   3 ere for meg helt grei, men ikke noe spesielt bra. Eller noe bra og mye ikke spesielt bra. Fire er ganske bra, men det er jo pluss og minus- så det er jo et stykke fra 4 minus til 4 pluss feks. 5 er veldig bra og 6 er bortimot perfekt, og da skal boka ha noe ekstra.

   Slett
  3. Det er viktig å lytte til hva kroppen trenger. Jeg har padlet men det blir for statisk for meg. Tok meg en joggetur før jobb i dag, det skulle jeg ikke gjort, for kroppen våknet ikke før jeg sto i dusjen :)
   Ser vi er ganske enig om vurdering ift terningkast. Det har litt å si hva jeg leste like før boken også.

   Slett
 3. Har lest 4 av dine. 'Ulvesommer' likte eg godt og havna på same terningkast. 'Før jeg brenner ned' likte eg ikkje. Har også lest dei to bøkene av Jorun Thørring, for mange år sidan. Likte dei godt den gongen.

  Ynskjer deg ein fin lesemånad i september!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har lest fire av "mine", og at vi ikke er helt enig om alle bøkene. Det var kjekt å lytte seg gjennom Thørring sine to bøker, hadde unngått dem siden de er fra Frankrike, men det gikk greit.

   Slett
 4. 17 bøker på en måned er vel akkurat passe for deg :) Og mye for oss andre ..
  Av dine augustbøker har jeg kun lest halve 10.
  Nyt sensommeren, Tine

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble akkurat passe ja, men nå starter kulturen igjen, denne uken har jeg ikke lest et ord. Bare halve 10? hva skjedde?

   Slett
 5. Eg var på trening kvart over seks i dag og då hadde ikkje sola stått opp. Så hausten er på veg, og eg gler meg.

  Ninni Schulman har eg lest tidligere. Dei fire første bøkene frå Hagfors er lest, men det er lenge sidan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte å høre meg gjennom den serien, men tok en pause da Ingun fristet med Lady Chatterley. Har vært opptatt denne uken med alt annet enn trening og lesing, men i morgen har jeg seinvakt så tenkte å løpe i Stoltzen så snart det blir lyst :)

   Slett