fredag 17. august 2018

København og Roger Waters

En veldig kjekk og begivenhetsrik helg ligger bak meg, og i dette innlegget kommer en aldri så liten "huskelapp" til fremtidige turer til denne dejlige hovedstaden.
Etter vi hadde sjekket inn, gikk vi et kvartal og fikk oss et bord ute på Mikkeller Bar, et microbryggeri med meget godt rykte.

Heldigvis er vi drevne storbybesøkere, så middag fredag og lunch lørdag var bestilt på forhånd. Hadde ikke Solveig tatt ansvar for innhenting av tips, og påfølgende bestilling, hadde vi gått glipp av noe stort. Det lille Apotek er byens eldste restaurant fra 1720, et sted som anbefales varmt. Husk å smake på rabarbrasnapsen, som kelneren vår hadde laget selv!
God og mett gikk vi på cocktailbaren 1656, og når du ser på fasaden til baren, skjønner du sikkert hvorfor vi leitet litt, for å følge opp dette tipset.


Lunch lørdag inntok vi på en liten restaurant i en sidegate i Nyhavn. Told og snaps innfridde både med mat og drikke, så anbefalingen sendes gjerne videre. Vi var også heldige å få med oss en times konsert i Vår Frues Kirke, kirkeorgelet der ga virkelig fraspark.

Så var det tid for konsert med Roger Waters. Vi skulle ut til Royal Arena, noe som var fort gjort med toget, og arenaen tok godt imot oss og de mange tusen andre tilskuerne. Konserten var helt fantastisk, god lyd og et sterkt politisk budskap.
Søndag var vi litt sliten, men det ble allikevel en morgentur før frokost. Vi bodde på Vesterbrogate, så jeg gikk denne ut av byen. Her var det mye fint å se, og området ved Værnedamsvej var veldig koselig, og vel verdt et besøk.Når vi igjen var samlet ble en tur til Botanisk hage en forfriskende opplevelse. Her var det noen rom med løse sommerfugler i alle størrelser, og et rom med kaktus og ikke minst den svære palmehagen midt i det flotte drivhuset. Gutta boyz skulle se fotballkamp på formiddagen, mens Solveig og jeg tok med oss bøkene våre og fant oss en myk sofa hvor vi tok en hurtiglading. Takk for en fantastisk helg folkens!

4 kommentarer:

 1. Høres ut som en herlig helg. Så gøy å være på konsert med Roger Waters da:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Konserten var fantastisk, spesielt etter pause. Utrolig at det går an å ha så mye å gi og si når man er 74 år :)

   Slett
 2. København, å jeg lengter dit, det er en fantastisk herlig bye som jeg elsker. Slik er det ofte med byer man har bodde og studert i som ung, det var noen fantastiske år man aldri glemmer. Skal dit i november, jeg skal være med på en utstilling i Rundetårn, gleder meg!
  Jeg har vært på flere Roger Waters konserter, han er fantastisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser ut som vi har flere felles interesser enn jeg først ante. Køben er dejlig det er helt sikkert, og RW han ruler, fremdeles. Kos deg i november, utstilling i Rundetårn høres spennende ut, regner med vi får se bilder på bloggen :)

   Slett