tirsdag 21. august 2018

Hva har jeg gjort? av Amanda Prowse

Amanda Prowse er et nytt bekjentskap for meg, til tross for at hun har gitt ut en rekke romaner, som ser ut til å være i samme gate. Runa Eilertsens gode innlesing gjorde at jeg kom meg videre i boken, for dette var en tynn historie.

Forlaget om romanen:
Tilsynelatende lever de et perfekt liv. Han er rektor og tilbringer dagene med å disiplinere uregjerlige tenåringer på det prestisjefylte Mountbriers akademi. Hun er en oppofrende hustru og mor og tilbringer dagene med husarbeid og baking. Om ettermiddagen kommer mannen hjem og gir komplimenter til sin kone, før han setter seg til middagsbordet sammen med de to barna. Alle kunne tenkt at der sitter en virkelig lykkelig familie uten en eneste bekymring i verden.


Historien starter med slutten, når hun tar livet av mannen sin. Fortsettelsen forteller hvordan hun kunne bli så desperat at hun så seg nødt til å gjøre dette. Historien fortelles fra forskjellige tidspunkter, fra fengselet, fra da hun ble løslat og ikke minst fra de sytten årene hun var gift med en psykopat.

I alle årene hun var gift, holdt hun den psykiske og fysiske volden han påførte henne skjult for barna deres, kollega og andre. Når barna er ungdommer har de så lite respekt for henne, at de driver regelrett mobbing av sin mor. Allikevel er det for å beskytte barna hun blir i helvetet som livet hennes er.

Skildringene av hvordan hennes mann mishandlet henne psykisk og fysisk er veldig gode, men jeg greide aldri å fri meg fra tanken på hva hun burde gjort. Okei, hun ville beskytte barna, men han gjorde aldri dem noe, og hans rykte var det han satte aller høyest.

Vel, vel... som lydbok var dette flott tidtrøyte når flyplass-syken slo inn, og godt å ha for å glemme den lange oppoverbakken på tur, men den bød ikke på noe nytt eller grensesprengende.


Utgitt: 2018
Spilletid: 11:02
Kilde: Lytteeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar