onsdag 11. juli 2018

Det tause hjørnet av Dean Koontz

Kanskje er dette mitt første møte med Dean Koontz, jeg har i alle fall ikke blogget om noen av hans bøker før. Han har gitt ut mange bøker, også under pseudonym, siden debuten i 1972, og de fleste er oversatt til norsk.

Fra forlagets beskrivelse av boken:
Et grøss av et selvmordsbrev er skrevet av en mann som hadde alt å leve for. FBI-agent Jane Hawk er sikker på at ektemannen ikke tok sitt eget liv, og bestemmer seg for å jage sannheten - uansett hva hun måtte finne.

I jakten møter Jane Hawk mektige personer som beskytter en hemmelighet så viktig - og så grusom - at de vil utrydde alle som prøver å avsløre den. Men makt og ondskap møter sin overkvinne. Hun er like smart som de er hjerteløse, like nådeløs som de er hensynsløse. Hun er Jane Hawk - en kvinnelig Jason Bourne.

Forlag: Juritzen
Utgitt: 2018
Sider: 522
Kilde: Leseeks

Jeg behøver virkelig å være død!  - sånn starter denne thrilleren, med selvmordsbrevet til hovedpersonens ektemann. Dette er en thriller som driver leseren fra skanse til skanse.

Da jeg leste om forfatteren kom jeg over en ni punkts plottformel som etter sigende skal beskrive alle bøkene til Dean Koontz. Jeg vil påstå at jeg ikke kjente meg igjen i noen av punktene, da jeg leste denne boken. Med tanke på at han er en gammel traver med uhorvelig mange bøker bak seg, vil jeg karakterisere Det tause hjørnet som fresh og fremtidsrettet.

Handlingen driver seg selv fremover i høyt tempo, delvis styrt av at vi følger både Jane og hennes sjef Nathan Silverman. Karakterene er gode, vi skjønner hva som driver dem, og deres beveggrunner er tydelige og forståelige. Språket er godt, selv om det ikke akkurat taler til den poetiske delen av hjernestammen.

Dette er en thriller hvor handlingen bygger på ekle fremtidsscenarioer, noe som bringer et moderne preg over handlingen. Når en legger til action på høyt plan, så sier det seg selv at dette er en spenningsroman som driver seg selv fremover. Her bugner det ikke av symbolikk og metaforer, men en underholdende primærhandling uten verbale unoter.

Er du på jakt etter en lettlest thriller til late sommerdager, 
så kan dette være boken for deg!

7 kommentarer:

 1. Takk for påminnelse og at du mener den er leseverdig. Har den i hylla og har heller ikke lest noe av han før..
  God ferie og god tur Tine.:)

  SvarSlett
 2. Husker at jeg leste ei bok på åtti-tallet, tror den het De ukjente, og syntes den var knallgod. Leste noen flere også, men mener å huske at kvaliteten sank betraktelig etter hvert. Mulig jeg må lese denne nå etter omtalen din :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn som Wikipedia beskrev denne forfatteren, så hørtes det ut som han er litt "oppbrukt", en denne boken passet ikke med beskrivelsen. Kjør på og få et fresht syn på denne gamle ringereven :)

   Slett
 3. Å du verden Koontz er bra! Jeg leste ihvertfall 30 bøker av ham før jeg begynte å gå litt trøtt. Mange år siden min siste Koontz-bok, og her ifjor gav jeg bort alle jeg hadde - som jeg erindrer må være alle de 30 leste bøkene. Serien om Odd Thomas var sært god, mange av stand-alone bøkene er svært bra. Vært borti fantasticfiction.com? Fin web-side for kronologi over bøker og serier i forfatterskap. Dean er her:

  https://www.fantasticfiction.com/k/dean-r-koontz/

  SvarSlett
  Svar
  1. Tips!.. det ligger flere Koontz-bøker på Storytel ;)

   Slett