mandag 19. juni 2017

Den synske av Belinda Bauer

Belinda Bauer har skrevet mange spennende bøker, jeg har lest og likt alle sammen. Liker du den mørke, fengslende måten Bauer skriver på kan du glede det til Den synske, som er helt på høyde med det hun har skrevet før.

Fra bakpå boken:
Fem små fotavtrykk i sementen er det eneste beviset på at Daniel Buck har eksistert

Annas fire år gamle sønn er forsvunnet. I ren desperasjon oppsøker hun en synsk mann. Men er han den han utgir seg for å være? Har han virkelig synske evner, eller er han en svindler? Politietterforsker Marvel er fullstendig overbevist om det siste. Men gjennom Anna dras han inn i en verden hvor sannheten virker usannsynlig, og der det uvirkelige kan være sant. Er det galskapen som endelig har tatt henne, eller er den nøkkelen til mysteriet?

Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2016
Sider: 300
Kilde: Leseeksemplar


Det er et fantastisk persongalleri Bauer har til oss denne gangen. Hun greier med få ord å danne klare bilder inni mitt hode av hver enkelt. Karakterenes veier skal etterhvert krysses på flere måter, men først blir vi kjent med hva hver enkelt har å stri med.

Måten hun skildrer sorgen Anna Buck føler etter Daniel forsvant er hjerteskjærende. Som leser heiet jeg på henne, jeg ville at hun skulle få sitte i fred midt ute i gaten og vaske sønnens fotspor i cementen, jeg hadde lyst å skrike høyt på hennes vegne.

Men, det er ikke bare hun som har noe å stri med. DC Marvel blir tildelt et tulle-oppdrag av sin sjef, hvis kones hund Mitzi hadde forsvunnet. Ivrig etter en mulighet for opprykk tar John Marvel oppdraget, og i forbindelse med denne etterforskningen dukket det opp nye aspekter i en gammel forsvinning.

Presten Latham og kirken han prøver å bygge opp er bakgrunnen for den psykiske kontakten flere av karakterene har med universets hemmeligheter. Noen mystiske krefter er i sving, men Marvel er en rasjonell mann, og har lite til overs for innfall eller synske evner.

I tillegg har vi historien som spinnes rundt bilverkstedet hvor James Buck arbeider. Her holdes den ulovlige innvandreren Ang Nu skjult, en hmong hvis rolle tilførte historien både en god dose svart humor, og for min del, nye kunnskaper om hmong-kulturens ekteskapsritualer.

Belinda Bauer har en stødig penn, spenningen ligger og dirrer i underbevisstheten, språket hun bruker flyter lett og bildene som tegnes for mine øyne syder av skitten gråhet og den loslitte fremtoningen bare engelsk nedre middelklasse kan ha. Anbefales! (PS! boken kommer i pocket 24 juli!)

Bjørnebok og denkriminellebokverden har også blogget om boken!


Sol kl. 0100 - boken var med på Hurtigrutetur og holdt meg våken om natten ☺☺

4 kommentarer:

 1. Ah, takk for påminnelsen!
  Denne har jeg jo tenkt å lese, men må skaffe den først:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg digger Bauer, holdt på å "glemme" denne :)

   Slett
 2. Oi - høres ut til å være en bok jeg kunne like. Får se om jeg klarer å skaffe meg den. Det blir vel mye lesing ombord på hurtigruta? God tur videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne må du få med deg :) Jeg leser og lytter om en annen. Begynte på Knausgård sin bok om Edvard Munch i dag, og den fenget sånn at det var så vidt jeg kom meg av båten i Stokmarknes :)

   Slett