onsdag 31. mai 2017

Månedsoppsummering for vakre mai

Starten på måneden ble særdeles travel, siden jeg feiret rund dag med brask og bram. Min herlige familie ga meg tur med Hurtigruten i 50-årsgave, så jeg har store ting å glede meg til i juni også. Det var ikke mye jeg fikk lest i mai, grunnet annet lesearbeid og mye aktivitet på trimfronten, men litt ble det jo.

Oversikt over det jeg leste i mai:
 1. Jessica Schiefauer - Guttene -  4
 2. Jørgen Brekke - Avgrunnsblikk - 5
 3. Ida Lòrien Ringdal - Dette skjer ikke - 5
 4. Petter Fergestad - Armageddonalgoritmen - 5
 5. Orhan Pamuk - Kvinnen med rødt hår - 6
 6. Pål Gerhard Olsen - Si bare ett ord - 4
 7. Bernard Minier - Hvis helvete var av is - 5
 8. Geir Tangen - Hjerteknuser - 6
Krim: 4
Romaner: 3
Dikt: 1

Etter å ha gått over til å lese mange flere romaner enn krim, flesker jeg til i mai med over 50% krim. Halvparten av bøkene er av norske forfattere, og jeg har lest to debutanter. Hamsun-prosjektet mitt lider litt, men jeg har bestemt meg for å lese Markens grøde i juni.

Denne måneden har virkelig fått fart på fjelljoggerne mine. Jeg er nesten i havn med trimprosjektet hvor jeg skal besøke de 57 hyttene på byfjellene, og har satt i gang neste prosjekt Ti-på-topp, som går ut på å besøke 10 topper i og rundt Bergen flest mulig ganger, mellom 10 mai og 10 oktober.

Av kulturelle innslag i måneden som har gått kan jeg nevne Åpningsfesten for KODE 1, Lærdal og Borgund stavkirke, Ibsen og Skam på Cornerteateret og besøk på Siljustøl. Jeg har sett to teaterstykker på DnS, Engler over Møhlenpris og Frode Gryttens Albert & Anna, men tiden strakk ikke til, så jeg har ikke blogget om dem.

Neste lesemåned er planlagt, om ikke ned til minste detalj, så har jeg ambisjoner om å sluttføre mitt Marcel Proust prosjekt, og få lest den siste, og syvende boken i På sporet av den tapte tid. Ellers vil jeg lese på nytt to bøker jeg har kjøpt i pocket John Hart sin Det siste barnet og Hjorth og Rosenfeldt sin første bok i serien om Sebastian Bergman, Dødens disippel.

Med det ønsker jeg alle leseglade en fin juni, med håp om mye sol og varmt vær :)

15 kommentarer:

 1. Jøss! Skal si du er aktiv! Fint å se at du likte Orhan Pahmuk-boken så hodt!

  Vi savnet deg på tvangslesekafeen i dag, men skjønner at teateravtalen din måtte gå foran! Hva så du på teatret i dag? 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Pahmuk var utrolig fin, og lytteopplevelsen gjorde inntrykk. Skulle gjerne vært med dere, men teater først. I går så jeg Frode Grytten sitt Festspill-stykke Albert & Anna, og det var fire lamslåtte damer som gikk stille ut fra DnS den kvelden. Anbefales på det sterkeste!

   Slett
  2. Hvor lenge varte forestillingen? (Grunnen til st jeg spør er at jeg vurderer å få med meg en teaterforestilling før jeg skal på nattjazzen i kveld.)

   Slett
 2. Uvant lite lesing til deg å være, men så har du jaggu meg vært aktiv på andre fronter!
  Har lest Minier og Brekke av dine, topp krim begge to.:)
  (Men Tangen vurdert som bedre enn disse to?)

  Ønsker deg en fin juni Tine.
  Dagen min i dag har rast avgårde, så oppsummering får jeg gjøre på toget til Lillehammer litteraturfestival i morgen:)


  SvarSlett
  Svar
  1. Ja , og så har jeg lest Ringdals dikt..

   Slett
  2. Jeg så at det ble høye score på terningen denne gangen, og siden jeg leste Minier og Tangen rett etter hverandre ble de sett i lys av hverandre. Minier hadde ca 100 sider hvor oppmerksomheten min dalte, og jeg hadde lyst å bli ferdig. En sånn "pause" var det ikke i Hjerteknuser, så derfor fikk den en prikk mer :) Lykke til på festival, det blir sikkert kjempegøy!

   Slett
 3. Hei Tine.
  Jeg har ikke lest noen av dine, men skal lese Jørgen Brekke og Geir Tangen ihvertfall.
  Her er mine mai bøker:

  - Jesper Stein - Akrash
  - Jan Boris Stene - I djevelens klør
  - Noah Hawley - De som faller
  - Blake Crouch - Mørk materie
  - Ruth Ware - Kvinnen i lugar 10
  - Jesper Weithz - Det som ikke vokser, er døende
  - Graham Norton - Jordfast
  - Robert Dugoni - Min søsters grav
  - Robert Dugoni - Siste åndedrag
  - Malin Persson Giolito - Størst av alt

  Da ønsker jeg deg og dine en fin og varm juni 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke ofte du har lest flere bøker enn meg på en måned, men denne gangen slo du meg :) Jeg har lest Ware, men ellers er jeg blank på dine denne måneden. Størst av alt har jeg liggende, var den bra? Varme sommermåneder tar jeg imot med takk, var 4 grader da jeg sto opp i dag :)

   Slett
  2. Jeg likte den boken godt jeg Tine. Trodde det kunne bli kjedelig når det står at det er en rettsalsbok. Men den var bra. Likte også Noah Hawley godt. Var spent på Graham Norton sin debut da. Han er jo mest kjent som komiker. Typisk britisk krim han skrev.

   Slett
 4. Til tross for høg aktivitet elles har du ei god leseliste. God lesejuni til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt godt å ha løsrevet seg litt fra den iherdige lesingen, til fordel for litt mer balansert fordeling på aktivitetene. God lesejuni selv!

   Slett
 5. Det er bare kvinnen med rødt hår jeg har lest av de du ramser opp, men den har jeg en sekser på også.Den var fantastisk bra!
  Her går det bare i skoleslutt med eksamensoppgaver,sensorjobbing og utstillinger. Men det ble nå noen lydbøker og to halvleste bøker. Men bedre dager kommer til sommeren

  SvarSlett
 6. Eg trur det er fyrste gong eg har lest fleire enn deg på ein månad. Men så har eg då heller ikkje vore like aktiv som deg når det gjeld kulturarrangement eller friluftsliv..
  Har ikkje lest nokon av dine, men har både Brekke, Tangen og Minier på leseplanen.
  Ha ein fin lesemånad i juni!

  SvarSlett
 7. Fin oppsummering. Uvanlig få bøker, men for en aktivitet ellers! Jeg skal legge inn mine bøker i morgen. Har hatt noen hektiske dager med koselige aktiviteter, og dermed lite tid til blogging. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Jeg ser de andre synes at leselista di er kort i forhold til vanlig, men jeg synes du har lest mye :) I tillegg er du så aktiv også.

  Ha en fin pinse Tine :)

  SvarSlett