tirsdag 7. juni 2016

Plutselig var en travel men gøy mai over - en sen oppsummering


Det er stille på bokbloggfronten for tiden, både hos meg og andre. Jeg får skylde på den overraskende og uvanlige varmen vi er velsignet med om dagene, for jeg har ikke besøkt mange blogger de siste ukene. Naturlig nok blir det stille hos meg også, men lese det gjør jeg. Så langt ut av blogglandia har jeg forvillet meg, at jeg tenkte ingen vil merke det om jeg hopper over oppsummeringen denne måneden.
Når jeg i går fikk en "savnetmelding" fra en trofast leser, ble jeg selvfølgelig glad, så her har dere den, min oppsummering av mai måned:
 1. Torgrim Sørnes - Bøddel - 4
 2. Sven Kærup Bjørneboe - Tanta til Roald Dahl - 6
 3. Marianne Storberget - Eplehagen - 6
 4. Therese  Aasvik - Fie faller - 4
 5. Roald Dahl - Gutt - 4
 6. Birger Emanuelsen - Anna og kjærligheten - 4
 7. Jørgen Jæger - Fortielsen - 6
 8. Johan Harstad - Buzz Aldrin hvor ble det av deg? - 5
 9. Robert Wilson - Mennesketyvene - 4
 10. Isabel Allende - Den japanske elskeren - 4
 11. Katherine Webb - Den engelske piken - 5
 12. Karin K. Lindboe - Far og Sachsenhausen - 5
 13. Roald Dahl - Et hode kortere - 4
 14. Sarah R. Herlofsen - Hva er egentlig kreft? - 5
 15. Susan Meissner - Håp i høstfarger - 4
 16. David Walliams - Gutten i kjolen - 4
Sakprosa: 4
Barnebøker: 1
Novellesamling: 1
Romaner: 8
Krim: 2

Siden jeg leser etter innfallsmetoden, blir jeg like forbauset hver gang jeg ser på statistikken min. Fire sakprosa ble det faktisk, hvor Far og Sachsenhausen var den boken som imponerte mest. Krim ble det også i mai, to flere enn i april, og Jørgen Jægers Fortielsen skuffet ikke. 

Jeg har hørt podcast for første gang, noe som egentlig ikke ga mersmak. Vurderer å lese Birger Emanuelsen sin Anna og kjærligheten selv, for å se om inntrykket mitt av boken kan forbedres. 

Mai betyr Festspill i Bergen, og jeg har vært med på flere arrangementer. Lise Davidsen sang vakkert i selveste Håkonshallen, og teaterstykket Direktøren for det hele av Lars von Trier var også et festspillarrangement. En tur på Litteraturhuset ble det også, da filmskaper Harald Zwart besøkte Bergen - et uforglemmelig møte med en særdeles jordnær superstjerne! Konsertversjonen av hans nye musical Sèanse fikk jeg også med meg, tar det med her, til tross for at vi da hadde bikket inn i juni. Jeg har sett trekunst på en av mine vandringer i Bergen, og besøkt en ny bar i Norges eldste sammenhengende trehusrekke. Ikke alle byer kan skryte av at de har en fiskebar, men det har vi i Bergen. I mai besøkte jeg Von Tangen i Sandviken for første (og andre) gang. 
Måneden startet med at vi feiret pappa sin 70 års dag, med tur med alle bergenseres kjæledegge, Beffen. Noen dager før var vi i klatreparken Høyt og Lavt, og fikk skikkelig utfordret oss. 

Når jeg legger til at skrittelleren min viser et gjennomsnitt på 17000 skritt pr. dag for tiden, så skjønner jeg nesten ikke hvordan jeg har fått tid til å lese 16 bøker. 

Hos meg blir det ikke sommerstengt, men bloggen blir nok preget av min 4 ukers ferie i nordnorge. Lese vil jeg helt sikkert gjøre, men tur og opplevelser vil stå i høysetet, så bokomtalene blir nok korte og greie. Til sist vil jeg ønske alle dere som er innom bloggen min en riktig fin sommer! 


11 kommentarer:

 1. Har også lagt merke til at du ikke har hatt en oppsummering for mai og har vært og tittet etter den flere ganger. Har lest fire av disse denne gangen og det er slett ikke ofte lenger at vi leser de samme bøkene.
  Du har som vanlig hatt en god lesemåned og vært med på mye annet- en fin oppsummering.

  Ha en fin sommer du også, Tine! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg datt litt ut der gitt, kjekt å bli savnet :) Har også lagt merke til at vi leser forskjellig for tiden, siden du er med på Booker, Bokhyllelesing og lesesirkel, noe jeg ikke er. Ser vi hadde to av de samme bøkene denne måneden, også fikk du med deg et arr. på Litteraturhuset jeg gjerne skulle vært på.

   Slett
 2. Der var du ja😁 Ikke lest noen av dine. Dette er mine bøker for mai:
  - Alex Ferguson-Leading
  - Tom Stalsberg-To esler i Blackpool, en fotballreise i de lavere divisjoner
  - Kjell Ola Dahl-Kureren
  - Jørgen Brekke-paradisplaneten
  - Heine Bakkeid-Jeg skal savne deg i morgen
  - Ulf Bersvendsen-Parforcejakten
  - Jessica Cornwall-Slangeskriftene
  - Cathrine Chanter-der regnet faller
  - Jonas Mostrøm-Den du ikke ser
  - Joel Dicker-Boka om Baltimore familien
  - Tom Egeland-Mumiens mysterium

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for spark bak, det er kjekt å være savnet :) Jørgen Brekke er vel den eneste av dine denne måneden jeg har lest :)

   Slett
 3. Hei, der er du! Jeg måtte klikke meg inn til deg (har gjort det med flere) siden bloggrullen ikke viser de siste innleggene hos alle, for tiden. Det tar en dag eller flere innimellom.
  Har faktisk lurt på hvorfor ikke oppsummeringa di kom jeg også. Savnet, vet du.;)
  Har lest to av dine; Emanuelsen og Jæger. Håper du leser papirboka, siden du ikke ble så fornøyd.
  Ellers har jeg Sachsenhausen og Høstfargene på vent her.. Har fått forespørsel om å lese Eplehagen fra forfatteren, men har valgt å la det ligge foreløbig da jeg har så mye på vent. Ser du ga den toppscore, så mulig jeg skal gi den en sjanse likevel? Blir en del sakprosa på meg i juni, biografi, essay etc. Og noe klassisk, lesesirkler, Men må lese noe nytt innmellom også.
  Fire mnd i Nord høres fint ut, håper dere få bar bra vær. Jeg skal til Lofoten i slutten av juli..
  Ha en fin dag Tine. Nå skal jeg ta en uke i sommervarmen på terassen og lese Strøknses og Tequiladagbøker før jeg drar på seinvakt. Så nydelig med turnus, startet denne uka.:) Har leste noen essay av Tor Eyvind Øverås nå, om Hamsun, fra Hamarøy og Bodø. Sånn apropos Nord-Norge. (I dette landskap) Anbefaler Hamsunsenteret på Hamarøy når dere skal nordover.:)

  (så flink du har vært med andre kulturelle ting og gåing )

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert bare meg som har vært satt ut av varmen, da blir det stille og jeg giddalaus, godt å være savnet.
   Høres deilig ut med turnus. Har jobbet 80% lenge og nøt virkelig den ene fridagen. Nå har jeg dager hvor jeg slutter 14 eller begynner 10 så jeg får litt stilletid innimellom. Gleder meg veldig til Lofoten (4 uker ikke måneder), takk for tips om Hamsundsenteret, det skal jeg skrive på listen. Du kommer helt sikkert til å like Eplehagen, den var virkelig mye mer enn bare en dameroman :)

   Slett
  2. oooppsss..fire mnd var det selvsagt ikke. ;) Skriveleifer forekommer. Regn, vind og kaldere luft kom igjen i kveld her. Vi får sjelden mange fine varme dager i slengen.
   Usikker på Eplehagen, - så at Readingmonica skrev om den på instagram i dag og hun synes den var kjedelig.. Så det spørs hva man liker. ;)

   Slett
 4. Eg har faktisk ikkje lest nokon av dine denne månaden, men det viser at me les ganske ulikt til tider.

  God sommerferie til deg når den tid kjem :-)

  SvarSlett
 5. Fin oppsummering og den eneste boka jeg har lest er Fortielsen og noen andre av bøkene på lista di har jeg på vent. Jeg leste bare sju bøker i mai og ganske skuffet over det, så håper å få lest ekstra i sommer som ligger på vent. Jeg liker ikke å ting på samvittigheten og liker å få ting gjort. Ha en fin juni:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også å få ting jeg har planlagt unna, og nyter akkurat nå noen dager med god samvittighet. Har lest fra bokhyllen, og kost meg med noe jeg har hatt liggende lenge. Holder på å samle sammen sommerferielektyre og har allerede laget meg en spennende haug :)

   Slett
  2. Jeg også. Sommerlesing lista jeg har satt opp for de to neste månedene består av bøker som jeg har kjøpt for en god del år siden og som jeg har ventet til "rett" anledning til å lese, så det er en fin måte å gjøre unna litt bokhylle lesing og synes det er bare bra å variere gammelt og nytt:)

   Slett