torsdag 23. juni 2016

Sommerferielesing

De fleste grubler litt på hva de skal pakke i forhold til feriemål, aktiviteter og vær. Bokormer som meg derimot, legger mest arbeid inn i å velge seg ut det mest spennende feriebiblioteket. I tillegg til bøkene på bildet kommer Djevelmasken av Tom Egeland, som vi skal høre sammen i bilen mens vi kjører. Mine valg er tatt, og bokhaugen som blir med på en 4 ukers biltur nordover er et sant sammensurium av krim, romaner og ungdomsromaner. Debutanter og gamle ringrever, norske og utenlandske forfattere, gitt ut på 9 forskjellige forlag.


Lykkejegeren er Jan-Erik Fjells femte bok i serien om den spilleavhengige politietterforskeren Anton Brekke. Jeg har lest de andre bøkene i serien, og vet at jeg har en spennende leseopplevelse foran meg. Den kommer i salg 25 august.

METO øya er andre bok i en serie for ungdom. Jeg leste den første og likte den veldig godt, og siden min sønn på 14 har hatt en intens leseopplevelse da han leste Øya, gleder jeg meg til å lese også denne. Dette er ikke den eneste ungdomsboken som er med på tur, for Jeg er Grimalkin, bok nummer 9 i serien Den siste lærling ligger også klar.

Jan Ove Ekeberg har tidligere skrevet den fantastiske trilogien "I sverdets tid" som har sin handling fra norsk middelalder. Nå kommer han ut med en ny historisk roman Den siste vikingkongen, og er ikke denne boken perfekt til å ta med når jeg skal besøke Vikingmuseet i Lofoten?

Våkne lesere av bloggen min vil tenke at den nederste boken i haugen, har hun lest før. Det er helt rett, jeg leste Shylock is my name på originalspråket, men fant denne engelske språkdrakten så fascinerende (og utfordrende) at jeg ble nysgjerrig på hvordan det vil lyde på norsk. Det er den norske utgaven Shylock er mitt navn, som blir med meg på ferie, og den gleder jeg meg til å lese.

Noen som har lest noen av bøkene? 


Til sist vil jeg ønske alle en fin St. Hansaften! For meg er denne kvelden ingenting å feire, det er en sorgens dag at solen snur allerede, så etter jeg har vært og hentet en pakke på posten (kjole...) og hamstret sitroner (ny hangup...) blir det kun en gravøl på meg.
Skulle jo vært på Lyderhorn og sett heksene feire i dag, men siden dagen startet kl. 04:15 og jeg var ferdig med trimmen kl. 06:00 så holder jeg meg i lesestolen.

15 kommentarer:

 1. Jeg har lest "Eneste" og den er en av de beste 2016 bøkene jeg har lest i år, så den kan du glede deg til. Fin bunke du har der, så god lesing :)

  Ha en fin helg Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurer på om ikke det var din omtale som fikk meg nysgjerrig på denne :) Ja, tenk det er snart helg igjen, god helg til deg også Gro!

   Slett
 2. Kun lest "Mysteriet Lisandra P" av disse og den slaktet jeg vel mer eller mindre.... blir spennende å høre "dommen" din når du kommer så langt!"Til Capri" har jeg lånt på ebokbib så den blir lest om jeg husker det før den forsvinner igjen, ellers så står vel også "En sommer med Proust" på agendaen i sommer. Her leses det fint lite om dagene, men håper jeg blir "rammet" av leselyst igjen snart. Feirer ikke dagen jeg heller og Lyderhorn skal jeg bevege meg opp på i neste uke.
  Vi snakkes jo i neste uke så jeg ønsker deg ikke god ferie helt ennå, men en god helg må du ha :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd jeg har slurvet med blogglesing, da hadde jeg fått med meg at du ikke likte Lisandra P. Får gå på med krum rygg :) Mangel på leselyst er noe herk, ser jeg ligger langt under normalen denne måneden, men stresser ikke av den grunn. God helg til deg også Beathe, gleder meg til treffet på torsdag :)

   Slett
 3. Litt av brokete bunke.:) Jeg skal lese Fjells siste, den ligger på vent. Ellers har jeg ikke lest og tenker ikke å lese (såfremt du ikke kommer med overbegeistrete begrunnede kritikker som faller i min smak) noen av disse bøkene. Men jeg er nysgjerrig på Til Capri. Måtte le da jeg så du har med Maestra... Spent på hva du synes om den, kanskje det vil gå hardt utover Frode på den ferieturen deres.;) Har hørt det skal være en elendig bok, men det kan jo hende ikke alle synes det.
  Ekebergs vikingebok har fått glimrende kritiker ser jeg, så jeg håper du koser deg med den. Tror ikke det er noe for meg, men hvem vet.. Egelands bok derimot skal jeg skaffe meg og lese en dag.
  Har ellers nettopp kommet fra kveldsvakt, og ingen St.hansfeiring, dessverre.. Kunne ha vært, men ble ikke slik. Ha en flott ferie. Når drar dere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner nesten å lure på hvor jeg har vært, har ikke tenkt at det er noe spesielt med Maestra. Gleder meg til å ta fatt på bunken. Vi reiser 2 juli, så nå går vi en uke med tømming av kjøleskap og vasking av klær i møte. Ønsker deg en riktig fin helg Anita :)

   Slett
  2. Hahaaa, først ble jeg så glad da jeg åpnet innlegget ditt, for jeg trodde du hadde hevet deg med på bokryggpoesien! Men det må du gjøre, det blir jo kjedelig om det bare blir Marianne og jeg hver eneste fredag ...
   Ellers må jeg si du har en god sommer foran det! Nesten så man håper på mye regn, hehe!

   Slett
  3. Jeg lover å ha bokryggpoesi i tankene når jeg stabler bøker heretter, og huske det om fredagen :) Bøkene hoper seg opp her hos meg når solen skinner, men i dag skal jeg ha meg en økt. God helg til deg også Pia!

   Slett
 4. haha - jeg flirte av det samme som Pia, og tenkte: du verden, her har Tine gått virkelig til verks med fredagspoesien :D Uansett så var det en fantastisk mix av bøker! Ingen skal si du planlegger å lese ensrettet i sommer! (Du har ikke vurdert å gå over til ebøker, just sayin' ;-) Jeg har ikke lest ei eneste av bøkene dine, ei heller ei bok av noen av forfatterne. Det må sies å være ganske spesielt, med tanke på hvor mye vi leser. Da kan jeg se fram til omtaler av ukjente bøker fra din kant!
  Istedenfor grillings og bål på stranden så var vi ute på gåtur St.Hans aften. Da vi kom hjem var det svære bålet på stranda nedenfor huset allerede nedbrent, men festen varte ut over de sene nattetimer. Da ungene dro hjem, tok ungdommene over, og vi gamlisene fant fram ørepluggene. En av (de få) ulempene med å ha hus nesten på stranda. Ha en fin ferie Tine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Innfallsmetoden funker godt for meg, så da blir det seende ut sånn som dette. Som jeg sa til Pia, jeg lover å bli mer poetisk, det er jo ikke det at jeg mangler bokrygger å stable sammen. Målet mitt for sommeren blir å friste deg til å lese en av bøkene fra haugen min.
   Skulle gjerne gått over til ebøker for hyllene mine er fulle for lengst. Har aldri sittet meg inn i hvordan det funker, bare lest litt fra eBokBib på padda av og til. Hus nesten på stranda? jeg orker ikke se det for meg en gang :) Riktig god helg Marianne!

   Slett
  2. En bilvei mellom oss og stranda da, et stort skår i gleden... Når det gjelder ebøker, og lesebrett, så er det SÅRE enkelt! Gi bare lyd når du er klar du, så skal vi nok få deg i gang på null komma svipp. Sambo'en protesterte her da boksamlingen passerte 2000 bøker. "Nå er det nok, enten kaster du..." ..eller jeg kjøpte meg lesebrett. Kan jo ikke KASTE BØKER? :-O

   Slett
  3. Jeg kaller det ikke å kaste bøker når jeg kvitter meg med dem ved å gi dem vekk. Har glede av å gi kolleger og venninner bøker, noe som letter på trykket. Hyllen er stor nok og skal IKKE utvides :) Gir en lyd når jeg er klar for lesebrett :)

   Slett
  4. Enig. Det er ikke kasting. Jeg har gitt vekk bøker, men det er som å fjerne en kroppsdel. Vel, er blitt bedre med årene. Nå sparer jeg "bare" på de bøkene som betyr noe spesielt... *kremt* ...og noen til. Jeg burde rett og slett arrangert en gi-bort-bøker-til-venninner kveld der de kunne fått lov å gå amok i hyllene med leste bøker. Hmm.. kanskkje vi burde arrangert én årlig Tvangsgibortbøkerkveld der alle inviterte sine venner til å komme og tømme hyller? Ja det kunne vært no'! Til høsten, kanskje? Må tenkes nærmere på.

   Slett
 5. Jeg også står opp grytidlig fordi jeg sliter med søvnmangel. Ikke fordi jeg skal opp og løpe, men bedre å stå opp istedet for å prøve å sove når det er umulig:)

  Jeg leste nettopp METO Huset av Yves Grevet. Jeg feiret heller ikke gårsdagens. St. Hansfeiring har jeg ikke vært med på siden jeg var barn. I de senere årene har jeg ikke hatt interesse av det:)

  PS: Så du tipset meg Ødemarken av Bragi i går og skal prøve å lese den i sommer. Jeg må bare skaffe den først. Jeg hiver meg over alt som har med grøss og gru, vettu:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Regner med du likte Huset godt nok til å prøve deg på Øya. Må bare advare deg, jeg ga ikke Ødemarken mange prikker på terningen, men har veldig lyst å høre din mening, siden du er ihuga grøssleser :) God helg Ina!

   Slett