tirsdag 14. juni 2016

Bergen viser seg fra sin beste side om dagene

Fotballfeber på Tollbodkaien
Intet sted er så bra å være som Bergen når det er sol. Bergenserne går mann av huse, menger seg med cruiceturistene som fosser innover Bryggen hver morgen, og fryder seg over liv og røre. Det går slag i slag med arrangementer, først Festspill, så Hansadager og fotball EM, og nå er det rett før det braker løs med Bergenfest. På Hansadagene dukket dette fiskegjellet opp. Det hører hjemme i Nordland et sted, men når det er hjemme igjen og hva som skjer der (når vi er i nærheten) greier jeg ikke å finne ut av fra deres nettside eller fbside. (Sjekk ut de flotte bildene på nettsiden deres...)

Fiskegjellet fra Sandhornøy i Nordland som var på besøk til Bergen under Hansadagene

Flotte båter på Vågen i Bergen i helgen
God sommer fra to glade bergensere!
På Tollbodkaien (nesten midt i Bergen sentrum) er det rigget opp en gigantisk skjerm, hvor det er plass til 4000 tilskuere. Her vises EM kampene, til stor glede for oss som stiller opp. Det er gratis å komme inn, og vel inne tar arrangørene godt vare på deg med bar, varme tepper hvis nordavinden tar for mye, og til og med hoppeslott for barna. Vi har vært to ganger, England - Russland på søndag og Østerrike - Ungarn i dag. Dagens kamp begynte kjedelig, men tok seg opp mot slutten. Vi hadde tre barn med oss, som tilbrakte litt tid i hoppeslottet, etter de hadde blitt traktert med brus og is. Ta med deg familien og kjenn på den befriende unorske atmosfæren!

Det var litt mer fart i disse tre enn i fotballspillerne til Ungarn og Østerrike i kveld

2 kommentarer:

  1. Så fantastisk deilig ut! Ikke helt som Stavanger verken værmessig eller size på fotballskjerm, MEN - vi har en fotballpub like ved Tollboden som av og til hyrer inn storskjerm, og pledd og uteservering finnes for dem som ennå ikke har lagt fram vottene og ullundertøyet...hehe...

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så deilig når vi kan oppføre oss til de grader unorske, og ta med ungene på det vi selv har lyst å gjøre. Å sitte å se fotball på storskjerm mens store skip passerer tett opptil, er en unik opplevelse :) Får ikke håpe dere har det kaldt, her i Bergen renner vi vekk om dagene.

      Slett