lørdag 14. september 2013

Cornerteateret er åpnet og vi deltok på ur-urpremieren i dag

Sondre utenfor teateret 35 minutter før teppet gikk opp
Cornerteateret på Møhlenpris ble åpnet med brask og bram lørdag for en uke siden, og i dag 14 september 2013 var det urpremiere på den aller første oppsetningen til teateret. Sondre og jeg hadde sikret oss premierebilletter, og deltok på denne historiske begivenheten.
Det er nesten et år siden jeg tuslet rundt teateret og håpet at de var kommet litt lenger i byggingen, men nå er de endelig igang. Den gang var bygget ferdig på utsiden, men inni var alt bare rot. Nå var det utrolig lekkert inne også, med koselige sittegrupper og en flott bar, med overraskende edruelige priser (bare kr. 5,- for en skillingsbolle)
Scenen var akkurat passe stor, og seteradene var bratt og fin, sånn at alle ser bra, selv om du sitter langt bak. Vi satte oss på andre rad, så vi hadde perfekt utsikt til scenen, og det som foregikk der.
Scenen var enkel men virkningsfull

GATENES HELTER heter stykket, som var skrevet til åpningen av det nye teateret. Teksten er skrevet av den erfarne bergensforfatteren Stig Holmås, og musikken er komponert av Ivar Person, kjent fra Enslaved.
Vi blir tatt med tilbake til 50 tallet, i området rundt dokkene i Damsgårdssundet. Rollene fylles av 5 voksne og 13 barn fra Vestlandske Teatersenters teaterskole.
Dette her var barneteater med motsatt fortegn. Som oftest er barneteater voksne som spiller stykker som passer for barn. Her var det barn som spilte teater som passet for voksne. Det var heller ikke mange barn i salen, men det kan jo være alle billettene var kjøpt opp av familiene til skuespillerne, sånn første dagen.
Premieren gikk av stabelen uten synlige tegn på premierenerver blant skuespillerne. Stykket var passe spennende, med passe mengde sang og musikk og mye humor. Et stykke flott teater, ikke bare for deg som husker 50 tallet, men som er opptatt av samhørighet og identitet.
Chrisstopher Cardoso og Veronika S. Røssland
Vi koste oss på teater i dag, flott atmosfære i foajèen 


4 kommentarer:

 1. Kjempefin anmeldelse av både "Gatenes helter" og Cornerteateret, Tine! Jeg gleder meg til å se stykket og ikke minst prøve den kule retro-sofaen som Sondre sitter i:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Vi likte oss veldig godt på Cornerteateret, og vi kommer garantert tilbake :)

   Slett
 2. Sprekt navn på teateret : ) Teaterfornøyelser er velkomne : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Har forstått det sånn at navnet kommer av at teateret ligger ved det ene cornerflagget til Møhlenpris fotballbane. Og ja, teateret er veldig velkomment!

   Slett