fredag 3. juli 2009

Ferietur

Endelig er sommerferien her og vi skal som vanlig på tur. Litt orginal tur i år, siden første del er Frode sitt sykkelritt fra Bergen til Snåsa. Sondre og jeg skal være følgebil, og vi overnatter sammen. Turen er på ca. 90 mil, og han trenger 6 dager med 15 mil hver dag. Takke meg til bilen sier no jeg...
Første stopp er Dale i Sunnfjord. Jacob Sande vokste opp i Klokkargarden, og her har vi bestilt rom første natten.
Turen videre går til Bremanger og Rugsund Handelsstad, hvor vi har blitt lovet seng en natt.
Tredje natt skal vi tilbringe på Runde. Turlaget har et fyr der som blir brukt som hytte. Det er en times tur fra parkeringen og ut til fyret. Vi får håpe at det ikke er smekkande fullt der når vi kommer. Hytten er låst med DNT nøkkel, så nå får vi prøvd vår nye nøkkel for første gang. Skal bli spennende å teste badetemperaturen så langt ute i havet.

Etter å ha forlatt Runde går turen videre mot Kristiansund og Atlanten Motel. Der er masse fine høye fjell i områdene her, men når "sherpaen" vår sitter på sykkelen, så legger ikke Sondre og jeg ut på tur aleine.
Nå nærmer vi oss Snåsa med stormskritt, og har bare en overnatting igjen og det er på Øysand Camping litt sør for Trondheim.
Etter en uke på Snåsa er vi klar for neste etappe. Da skal vi ha Frode inn i bilen og sykkelen bakpå. Vi kjører mot Lillehammer, med en overnatting (ikke planlagt hvor...) på veien. I Lillehammer henter vi Susanne som kommer med fly/tog fra Bergen. Vi tilbringer en dag i Hunderfossen Familiepark, før vi setter nesen nordover mot Lom og Juvasshytta. Hytten ligger på 1841 moh. så det blir en lang bratt kjøretur opp. Her møter vi mamma og pappa som kommer med bobilen for å være sammen med oss på tur opp til Galdhøpiggen 2469 moh. Vi skal gå i tau, med fører over bre, så dette kan bli spennende. Etter enda en overnatting på Juvasshytta kjører vi til Loen og starter oppturen til siste overnatting som er på toppen av Skålatårnet. 1843 moh ligger Bergen Turlags høyestliggende hytte. Jeg har pakket stavene mine for returen til bilen. Når vi så setter oss i bilen blir det for siste gang før vi er hjemme igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar