mandag 13. juli 2009

Sommerferie del II


Så var vi endelig kommet til Snåsa. Her skal vi slappe av i 10 dager, og vi pleier ikke gjøre stort. De to første dagene "forsvant" siden Sondre ble med bestissene til sæters, og vi bare slappet `an.
Vi har hatt oss en tur på hytta ved sjøen. Det er en 2,5 timers kjøretur og hytten ligger på en kjempefin rullesteinsstrand. Vi hadde ikke middag med oss, men gamblet på at vi fikk fisk, og det sørget gutta boys for, så vi hadde deilig fiskemiddag. Det ble fisket før vi kjørte hjem også, så i dag har vi hatt steikt sei til middag, nam, nam...
Sist vi var på hytten var for nøyaktig på dagen 10 år siden. Den gangen hadde vi en flott opplevelse med synet av hurtigruten som seilte inn i solnedgangen. Håpefull gikk vi ut kl. 23:25 og tro det eller ei, vi fikk se akkurat samme bildet. Den båten er i rute gitt.
I tillegg til en horde med måker så vi en stor flott ørn som fløy forbi, og jeg fulgte med en sel som svømte bedagelig langs hele stranden.
Nå har vi vært i Nord-Norge for første gang. I Mosjøen bor tante Anna og onkel Odd. De reiste vi og besøkte og fikk en fin omvisning i byen deres, i tillegg til masse god mat og hyggelig selskap. Der var "Galleriuke" så vi fikk se masse fin kunst i Sjøgata.
På veien stoppet vi ved Laksforsen og så laksen hoppe oppover elven.
Været holder heldigvis og vi har hatt oss en koselig tur til Aunsan, sætra som hører til familien, og som May driver sætring på hele juli. Her er to kyr, syv høns, to kaniner og besøk av turister som får rømmegrøt, lapper, yoghurt og sherrypudding blandt annet. Nam, nam... Denne kvelden klarte de å samle alle 12 og det var veldig trivelig.

Fredag reiste tvillingene på tur, og vi fikk anledning til å gå på tur med Sondre. Vi tok turen på naturstien og leitet etter sjeldne blomster, men fant bare litt blåbær. Kjempefin sti å gå på, og den som gir seg i vei blir belønnet med fin utsikt. Det var to bøker å skrive seg inn i på veien, og det er jo kjekt.
Vår siste dag på Snåsa hadde blå himmel. Vi var aleine hjemme helt til kvelden siden alle var på "oppdrag". Frode og Sondre reddet bygda fra brann da de oppdaget noe som lå å ulmet på volleyballbanen. Etter å ha forsøkt å slukke med noen bøtter vann, tilkalte de brannvesenet. Der hadde vært en hedundranes fest, og Sondre samlet flasker så det ble is på begge to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar