lørdag 18. juli 2009

Sommerferie del III

Siste del av ferien var returen fra Snåsa, og den tok 6 dager. Første stopp var Rondablikk Høyfjellshotel. På veien besøkte vi Folldal gruver,
og var med langt inn i fjellet. Guiden på toget fortalte den spennende historien om gruven. På hotellet gasset vi oss med middagsbuffè, og dans med pensjonistene etterpå. Sondre fikk sin første paraplydring, og syns det hele var stor stas.
Mandag besøkte vi Frodes fetter og familie før vi hentet Susanne på Lillehammer og fant campingen hvor vi var i to dager.Mageli Camping var det ingenting å si på, selv om været var vått fikk vi slappet av. Artig å se hvordan elven este over sine bredder på et døgn.
Tirsdag var vi i Hunderfossen Familiepark. Det var desverre vått, men vi fikk prøvd det som skulle prøves uten så alt for lange køer. Etterpå drog vi til Lillehammer og spiste middag på en stilig restaurant.

Onsdag morgen kjørte vi nordover igjen til Lom hvor vi møtte mamma og pappa, for å være sammen med dem et par dager. Vi overnattet to netter på Juvasshytta, for å være med på føring over breen og tur helt til topps på Galdhøpiggen. Ikke lenge etter vi ankom hotellet forsvant strømmen, og vi var helt uten strøm, vann (og mobildekning) til seint på kveld.

Torsdag gikk vi på Galdhøpiggen, og kom våt og happy ned igjen.

Fredag kjørte vi til Loen og tok den strabasiøse turen opp til Skålatårnet 1841 moh. Jentene brukte 5 timer, guttene litt mindre. Vi ble inntyllet i tåke før vi nådde toppen og fikk ikke med oss utsikten. Vi overnattet i tidenes mest originale 3 etg. seng, med 6 soveplasser i hver etasje.

Lørdag brukte vi 2,5 timer ned igjen, og med maltrakterte knær fikk vi stablet oss inn i bilen igjen og kjørt hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar