onsdag 1. juli 2009

Operafestival på Bergenhus Festning


Dette har jeg sagt ja til uten å ane hva jeg har sagt ja til. Stykket ble fremført på plenen utenfor Bergenhus Festning. Hildegunn, Lillian og jeg hadde vært heldig å få billige billetter av en venninne av Lillian som var med i stykket. Stykket er Pjotr Tsjaikovskij`s "Eugene Onegin".
Den Nye Opera sier: "Tsjaikovskijs Eugene Onegin er den mest populære russiske opera. I hjemlandet Russland spilles den kontinuerlig og operaen har blitt en del av standardrepertoaret verden over. Av de hele ti operaene Tsjaikovskij skrev, regnes Eugene Onegin som hans mesterverk.
I Eugene Onegin går Tsjaikovskij i dybden av den menneskelige psyke. Det handler om å gripe kjærligheten mens den er der, før det er for sent. Levemannen Onegin og den drømmende Tatjana trekkes mot hverandre, drikker av «lidenskapens magiske gift», men ikke på samme tid. Alt handler om timing – fremfor alt i kjærligheten.
Men Tsjaikovskijs opera er mer enn indre drama: Her finnes også storslåtte kor- og ballscener, en fatal duell og noen av de fineste ariene i russisk opera."
Himmelen ble blå igjen etter et par dager pause fra steikende sol, så vi fikk en fin kveld. Plassene Anne Sofie hadde reservert til oss var på rad 3 midt foran scenen.
Det var virkelig veldig bra, fin musikk og gode stemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar