søndag 26. juli 2009

Galdhøpiggen sommeren 2009


Vi hadde bestemt oss for å bestige Norges høyeste fjell 2469 moh. fra Juvasshytta. Dette betød at vi måtte melde oss på føring fra hytta og opp til toppen, siden denne ruten går over Styggebreen. I vårt følge var vi Frode, Susanne, Sondre, morfar og Tine. Vi var sammen med 90 stykker den dagen, og ble ført opp av 3 ledere, hvorav en ekte sherpa fra Nepal som har vært på Mount Everest 8 ganger.
Turen gikk først over stein, før vi møttes ved brekanten og ble festet i tauet med selen vi hadde fått på oss. Så gikk vi (sakte) over breen. Siste etappen var den verste, og siden det var bratt og kronglete ble det litt køgåing. I tillegg hadde vi ikke været på vår side. Det blåste kraftig på siste biten, og det snødde også godt. Alle var våt og kald da vi kom opp, og det ble en riktig huffselig stopp på toppen. Det var veldig folksomt, for det var flere grupper som kom på samme tid, i tillegg til alle som gikk for seg selv fra Spiterstulen.

Turen ned igjen gikk mye fortere, og siste biten uten sele fikk vi farten opp så vi holdt varmen til mål. Mye stopp, venting og køgåing gjør at vi vil prøve oss en gang til, men da fra Spiterstulen så vi kan gå for oss selv, og gjerne tidlig om morningen.

2 kommentarer:

  1. Tøff tur, men så er jo dere tøffe, da! Vi har vært en tur på Hallingskarvet, ellers ble det bortoverturer med litt hopp, sprett og spring på Geilo.

    SvarSlett
  2. Ja her var vi barsk. Geilo er flott og!
    Tine

    SvarSlett