tirsdag 13. september 2011

Zugspitze, høyeste toppen i Tyskland 2963 moh

Nydelig utsikt fra lilleputt-toget på vei oppover
I helgen bar det avsted til Munchen. Planen var å bestige Zugspitze, vår 11 nasjonstopp hittil. Vi turde ikke håpe på fint vær, men gjett om vi var heldig, knall blå himmel og 29 grader på 700 moh. Søndagen startet tidlig med tog fra sentralstasjonen. Herfra går det tog til Garmish Partenkirchen hver time, og toget tar 1,5 time. Fremme i Garmish gikk vi over på Zugspitzebahn, som snirklet oss innover dalen og oppover fjellet. Til slutt gikk vi over på svevebanen som tok oss nesten helt til topps. Her var det mengder med folk, turister som oss uten klatreutstyr og en god del tøffinger som klatret den siste bratte biten opp til toppen. Frode og jeg var veldig fornøyd med å ha tatt banen opp. Hvis du vil helt til topps må du utføre en liten klatrebragd. Køklatring er aldri gøy, men vi smurte oss med tålmodighet, og kom oss trygt frem til og tilbake til korset som markerer toppen. Jeg er glad jeg ikke har høydeskrekk.
 
Vi valgte oss ut en av de mange spisestedene der oppe og fikk oss en god middag og en pils i solsteiken. Etter å ha betraktet fjellene i noen timer, tok vi banen ned igjen og toget til Garmish. Her forhastet vi oss ikke, men gikk en tur inn i tettstedet. Selv om det var søndag og alle butikkene var stengt, var det masse folk ute. Vi fikk plass på en uterestaurant, og satt en stund og så på det yrende folkelivet, før vi gikk til tog stasjonen og tøffet tilbake til Munchen. Vil du lese mer om langhelgen vår i Munchen, se her. Jeg glemte fotoapparatet på hotellet, så bildene Frode tok med mobilen kommer snart.
Tips: Skal du sjekke tog forbindelser bruk SBB sin side, den er til å stole på.

4 kommentarer:

 1. Høres spennende ut! Har dere vært på toppen av Hoverla i Ukraina? Litt over 2000 moh, og skal være ganske grei å komme opp på. Har vært i Ukraina to ganger og likte det veldig godt. Sist gang tenkte vi oss inn i Karpatene, men det ble med en bitteliten topp. Men vel, bedre enn ingenting. Var ihvertfall i Karpatene-området, så da har jeg det i tillegg til noen andre kjente fjellkjeder. Armenia er definitivt å anbefale for den som liker fjell, også. Har ikke vært mye i Tyskland, men har lyst til å reise til München. Ser ut som en veldig bra by. Visste ikke at den var så nær Tysklands høyeste topp. =)

  SvarSlett
 2. Har planer om en skikkelig toppferie til neste år, så kanskje vi skal sette Ukraina på kartet?

  SvarSlett
 3. Dere er så spreke! Det så ut som en spennende tur!

  SvarSlett
 4. På turen til toppen var vi turister, men det var et vakkert skue her oppe fra. En kan ikke få med seg alt, så det får bli "skikkelig" fjelltur neste gang. Det som imponerte mest var temperaturen og været i sør Tyskland i september. Og ikke minst Munchen og menneskene her.

  SvarSlett