fredag 16. september 2011

Har snik-løpt opp Stoltzen, noen timer før den åpner

Den nye trasèen opp Stoltzen har blitt kjempefin
Stoltzekleiven er motbakke nr. 1 i Bergen. Den ble bygget i løpet av et par år fra 1937.
I år har den fått en tiltrengt oppussing som har kostet 5,2 mill. Det har hastet med å få åpnet bakken igjen for Norges største motbakke løp, som arrangeres på høsten finner sted neste helg. De mange som er med på dette løpet har måte finne seg andre bakker og trene i, og har bare denne ene uken å bli kjent med den nye traseen før løpet.
Frode skal konkurrere sammen med Melkesyre.no og de har hatt fast samling om torsdagene opp Ulriken.
Fredag er min fridag, og denne brukes til fjellturer så sant været tillater det. I dag våknet vi alle til blå, blå himmel, og jeg valgte å prøve meg på Stoltzen.
Åpningen er klokken 16:00 i dag, og nederst i bakken sto en kommunearbeider som gjorde sitt beste for å stoppe meg og en annen dame som ville opp. Vi smurte på med kvinnelig sjarm, og hoppende treningsiver så han kunne ikke annet enn å slippe oss oppover.
Stien var kjempefin å gå. Ingen vann, ingen glatte partier, nesten ingen høye kneløft, og mens jeg etter en stund begynte å kike etter "du er halvveis" skiltet, skimtet jeg tretrappen over meg. Tre sherpaer som holdt på med siste finpussen på toppen, smilte og lo da jeg sprudlet mitt "good morning", idet jeg peste forbi.
Bilen hadde jeg slengt fra meg skrekkelig feilparkert, så jeg avtalte med de høyere makter at hvis jeg jogger hele veien ned, skal jeg ikke få bot. Nå skal det sies, at jeg er en tverrplatfot selverklært ikkejogger, så det å jogge hele veien ned kan klassifiseres som en stor bragd. Avtalen ble holdt av begge parter, og jeg så til min forundring i bilen at klokken ennå bare var 10:00. Jeg må ha gått raskt opp bakken :) Får ta med klokke neste gang.

1 kommentar:

  1. Ble litt misunnelig nå ja :-) Vi tar med klokka i morgen tidlig.

    /Frode

    SvarSlett