torsdag 8. september 2011

Langhelg i Munchen


Gleder meg til å knipse mine egne bilder
Noen turer er nøye planlagt og ønsket lenge, mens andre er mer spontan. Helgens tur til Munchen er av den spontane sorten, hvor eneste unnskyldning er, at vi har lyst å bestige Tysklands høyeste fjell. WWV og fjelltopp sanking gir oss grunn til å dra avgårde på de "rareste" turer.
Fra å ikke vite noe om byen vet jeg nå dette: Munchen ble grunnlagt i 1158, og ble styrt av Wittelsbach-dynastiet frem til 1918. Under prinsregent Luitpold  (1886-1912) opplevde Munchen et voldsomt næringsmessig og kulturelt oppsving. Munchen har 59 teatre og flere operahus, samt et vell av museer. Vi har sjekket ut programmet i operaen, uten å falle for noe, så det er fare for at vi reiser hjem uten opplevelser av denne sorten. 
Oktoberfest har blitt et begrep også i Bergen, og denne kommer fra Munchen. Den ble første gang holdt 12 oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom kronprins Ludwig og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen. Munchen er den tredje største byen i Tyskland med 1,3 millioner innbyggere. 
I morgen tidlig er det avreise til denne byen sør i Tyskland. Det er meldt sol og 28 deilige varmegrader, så her skal det nyyyyyyyytes. Vi tar inn på Stadthotel Asam, et hotell som er valgt litt på måfå, siden vi ikke har fått noen anbefalinger. Hotellet ligger i Alstadt, som skal være i kjernen av byen, og passe nær hovedbanegården. Siden Munchen er i all hovedsak en katolsk by, er det meste stengt om søndagen. Vi tilbringer derfor lørdagen i bykjernen, med å spise og drikke og shoppe oss gjennom de sentrale strøk. 
Søndag går turen videre sørover med tog, for vår egentlige destinasjon, Garmish Partenkirchen og enda videre til Zugspitze, høyeste toppen i Tyskland. Toppen kan nås til fots, eller med kabelbane. Togtidene på returen bestemmer om vi har tid til å gå opp. Noen andre som skal gjøre noe gøy i helgen?

1 kommentar:

  1. Ønsker deg en riktig god reise til Tyskland. Det er deilig at en kan være litt impulsiv av og til :D Regner med dere får et fint opphold, og været er virkelig på din side som du skrev. Kos deg med shoppingen på lørdag, og klatringen på søndag :o)

    SvarSlett