mandag 12. september 2011

Munchen viser seg fra sin beste side

Hadde du vært en flue på veggen da vi åpnet døren til rom 55 på Stadthotel Asam, hadde du fått deg en god latter. Vi måpte, for rommet var stort, og vi fikk ikke øye på sengen med det samme. Frode tok en rask sjekk på bestillingen på mobilen for å forsikre oss om at vi ikke har bommet helt på prisen, men det var greit. Etter en enkel flytur og enda enklere tur inn til Munchen slappet vi helt av.
Kjempefint hotell nær Marienplatz og alle butikkene
Rom 55 lå øverst og var mer enn stort nok for oss
Før middag tok vi oss en spasertur i det varme fine været. Vi hadde på forhånd bestilt bord på restaurant Prinz Myshkin om fredagen, og bra var det, for her var det helt fult. Interiøret var lekkert, kelnerne kjempegreie og maten vi fikk var vidunderlig. Vi ble inspirert til å utvide repertoaret på den hjemlige vegetarfronten, og hadde heldigvis med fotoapparat for lettere å huske det hele.
Vegetarianer eller ikke, velg denne restauranten!
Lyst og lekkert design
Lørdag startet Frode med en 2 timers løpetur, mens jeg saumfarte butikkene. Munchen er virkelig en fin by og shoppe i, med mange spennende butikker i en lang gågate. Alt er utrolig reint og ryddig her, og menneskene er veldig utadvendt og pratsomme.
Da begge to var passe sliten, møttes vi og gikk for å finne dagens vegetarrestaurant. Uheldigvis var Vegelangelo stengt på dagtid, så etter å ha vært innom et svært Brauhaus, ble det Hard Rock Cafe i stedet. Her spiste jeg veggiburger som minnet så pass mye om kjøtt, at jeg hadde problemer med å få den ned. Oktoberfestivalen starter ikke før 17 september, men i Munchen var de allerede i full sving. Her var det pyntet med pepperkakehjerter over alt, og salget av klesdrakten de liker seg best i, gikk nok strykende, for den habitten hadde de i alle butikker. Vi så mange som gikk med lederhosen og det som hører med, som om det var den naturligste ting i verden. (Det var det gjerne for dem....)
Vi tok oss bryet med å gå tilbake til Vegelangelo og håpet på å få bord, og det gjorde vi. Damen som driver den skulle egentlig bort, og hadde ikke tatt imot reservasjoner, men hadde ombestemt seg i siste liten, og heldigvis for oss holdt hun åpent. Atmosfæren her er utrolig fin og avslappende, og damen som eier restauranten er også kokk og servitør. Her er bare 5-6 bord, og et annet par til besøkte henne samtidig som oss. Maten var virkelig god, og hun hadde ikke benyttet seg av den "feige" løsningen, med å bruke en masse soya/tofu for å få maten til å ligne mest mulig på kjøtt. Husk å reservere bord!
Hele søndagen gikk med til turen til Zugspitze (eget innlegg kommer) før vi god og slitne besøkte Prinz Myshkin igjen om kvelden, til atter et kulinarisk høydepunkt.
Mandag reiste vi glad og fornøyd hjem. Med litt venting på Kastrup, tar det hele dagen, men hvem vil skynde seg hjem fra sol og varme når det er 25 grader og blå himmel der en er?
Jenter på jakt etter et nytt og spennende mål for shoppingturen, velg Munchen, her var det utrolig kjekt å være.

1 kommentar:

  1. Du drar på så mange spennende turer! Det er kjekt å lese om, håper jeg får muligheten til å reise mer en gang. :) Veldig inspirerende å lese om alle vegetarrestaurantene! ^^

    SvarSlett