onsdag 7. september 2022

Dagen er kommet av Ninni Schulman

Dagen er kommet er den syvende og siste boken i denne krimserien. Bøkene til Ninni Schulman har til sammen solgt i flere enn 1 million eksemplarer. Jeg har lest de fleste bøkene i denne serien, og likt dem godt. Det ble ingen sekser denne gangen, men en fin avslutning av serien er det.

Forlaget om handlingen:
Noen dager før jul blir Harry og Inga Tynning funnet brutalt drept i hjemmet sitt et par mil nord for Hagfors. Huset er endevendt, og både penger og smykker er stjålet. Det eldre ekteparet har levd et tilsynelatende stille og rolig liv, og det er ingenting som tyder på at de hadde fiender. Politiet, med Christer Berglund og Petra Wilander i spissen, har mistanke om at det er et ran som har gått galt. Jo mer de undersøker saken, desto merkeligere og mer ubehagelig viser den seg å være. Journalisten Magdalena Hansson er tilbake på jobben etter en lang sykemelding og blir snart engasjert i drapene som ryster bygda. 
Forlag: Bonnier
Utgitt: 2022
Sider: 574
Kilde: reklame/PDF fra forlaget

Boken (og serien) har et betydelig persongalleri, men leseren kjenner igjen journalisten Magdalena og flere av politietterforskerne vi møter i bøkene. Alle har sine egne historier, så bøkene blir lange, spesielt denne siste.

Et dobbeltdrap på et eldre ektepar er ikke lystig lesning. De etterlater seg en stor familie, som blir tvunget sammen i sorgen i julehelgen. Hvem er det som kan ha gjort noe så brutalt? 

Magdalena Hansson har hatt litt av hvert å stri med i livet, og når denne historien starter er hun tilbake i jobb i avisen, etter en lengre sykemelding. Det skjer mye i livet hennes, men hun står på, og med sitt kjappe hode, finner hun kreative løsninger på de fleste problemer som kommer hennes vei. 

Politimannen Christer Berglund er en bekjent av henne, de ble nesten kjærester i ungdommen, så litt samarbeid foregår mellom de to. Han har endelig funnet seg en kvinne å dele livet med, og i denne "episoden" får litt rystende humor, når vi blir kjent med hans mor, og hennes innblandinger i livet deres. 

Dagen er kommet er en kosekrim, den er velskrevet og henger godt sammen. Alt som introduseres av detaljer i begynnelsen blir fulgt opp, og avsluttet på en ryddig måte. Spenning skal det være i krim synes jeg, men her forble den i startgropen, noen liker dette godt og lar seg heller engasjere av andre ting. I mine øyne ble nesten 600 sider i lengste laget, for en som leser så mye som meg, men at det her er mye bok å få for pengene, det er helt sikkert. 

Rekkefølgen på serien: 

Jenta med snø i håret
Gutten som sluttet å gråte
Svar hvis du hører meg
Vår egen lille hemmelighet
Velkommen hjem
Når alle klokker har stanset


2 kommentarer:

 1. Mye bok for pengene, var fint sagt, hvis den elles var litt kjedelig;) Viktig å finne det positive:) Det er du flink til. Har enda ikke lest noe av Schulman, ikke sikkert det blir hennes bøker jeg velger i første rekke. Så mye annet å lese.
  Ha en fin kveld Tine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo alltid noe positivt å trekke frem, og ofte handler det om tid og sted, hvis lesegleden ikke er på topp. Det var greit med lydbok, når jeg gjør noe annet samtidig, og i begynnelsen når jeg gjorde meg kjent med karakterene og bihistoriene til hovedpersonene.
   Kvelden var fin, sesongåpning med Harmonien i Grieghallen, veldig kjekt :)

   Slett